zaterdag 3 december 2016

Elzenhaar



Beste hakkers / planters,
Allereerst 2 belangrijke mededelingen:
Zoals jullie weten is komende woensdagavond  7 december de uitreiking van de vrijwilligersprijs. De volgende personen gaan mee : Tim, Gerco , Michel, Lydia, Piet en ik schijn ook mee te mogen.
Er is dus nog ruimte voor 4 mensen om mee te gaan. GEEF JE DUS SNEL OP !!!
We mogen het nu eindelijk officieel van de daken schreeuwen. De Voucher is ons toegekend. Dit betekend 500 Euro voor het “ herstelproject Ommedijkse Bos “. Hier kopen we nieuwe beplanting voor. En 1000 Euro voor  “Natuureducatie, nestkastbeheer en vogelinventarisatie/onderzoek “.
Vandaag waren we met z'n achten en we hebben ons kapot gezweet. Zweten? Het was 5 graden. Ja, en toch was het zo.
We hebben weer een begin gemaakt met het uitplanten van de Elzenzaailingen. Zoals iedereen langzamerhand wel weet hebben de paar overstaande Elzen zich de laatste jaren flink uitgezaaid. Dit doen ze in principe ieder jaar maar het voorjaar moet nat zijn wil het zaad gaan ontkiemen. We hebben nu 2 natte lentes gehad waardoor er op vrij veel plaatsen zaailingen staan. Zelfs op het perceel waar we vorig jaar gezaagd hebben. Maar vandaag hebben we een plek met zaailingen uitgedund waar ze werkelijk als haren op een hond stonden. En dit was nodig.
De elzen groeien razendsnel waardoor ze al behoorlijk groot zijn, met een dikke stam en een goed ontwikkeld wortelgestel. Een jaar wachten en we hadden ze niet meer uit de grond gekregen.
Het gevolg is dat ik mijn rug behoorlijk voel. Ach...
Volgende week zaterdag gaan we nog een dagje door met het planten en dan is deze plek zo ver uitgedund dat alles op voldoende afstand staat .
's Middags wordt er door de Werkgroep Actieve Natuurtochten een zaagmiddag georganiseerd voor ouders met kinderen. Ze mogen zich uitleven met de laatste bomen die er nog staan.. Het duurt van 13 u. tot 15.30 u. In geval van een grote opkomst wil ik vragen wie er wilt begeleiden. Het is met opgave. We weten dus vooraf wie er komt. Lydia en ik blijven in ieder geval.
De nieuwjaarsreceptie vindt dit jaar plaats op vrijdagavond 6 januari, waarschijnlijk van 18 -20 u. Het idee is om in het Ommedijkse Bos, in het oude bos, een kampvuur te maken waarbij Gerco boven het vuur iets klaar maakt. Het idee is  dat iedereen dan iets van een versnapering mee neemt..
Eén voorwaarde is dat iedereen zich warm aankleedt natuurlijk. Wat vinden jullie van dit idee ?
Ik hoop jullie allemaal komende zaterdag weer te zien en natuurlijk  een fijn Sint Nicolaas feest.


Groet,
Johan


Geen opmerkingen:

Een reactie posten