zaterdag 10 december 2016

Wewantwan

 





Beste allemaal,
Afgelopen zaterdag was er zo een waarvan je denkt: Is dit vrijwilligerswerk?
We waren afgelopen zaterdag met 8 deelnemers. 's Ochtends zijn we nog weer verder gegaan met het verplanten van de Elzenzaailingen. Dit hebben we rond 13 uur afgerond. De meeste exemplaren die dicht op elkaar stonden hebben weer de ruimte. Wanneer we ieder jaar zo een aantal dagen besteden aan het uitplanten van de zaailingen ontstaat er op den duur een Elzenbos met de Es als ondersoort.
Zoals ik al eerder schreef mogen we 500 Euro besteden aan nieuwe aanplant, wat dan als afsluiting in maart wordt geplant.
Na het planten kregen we bezoek van een groep 7 volwassenen en 2 kinderen. Deze zaagactiviteit was georganiseerd door de Werkgroep Actieve Natuurtochten ( WANT ) van het IVN Leiden. Ondanks het druilerige en steeds natter wordende weer waren ze zeer enthousiast. Wie weet houden we hier wat vrijwilligers aan over.
Al met al gingen we pas rond 15.20 uur naar huis. In ieder geval bedankt voor het langer blijven.
We werden vandaag hartelijk bedankt door de Scouting Boskoop. Bij het schoonmaken van de Bosuilenkast hebben Lydia en ik de uilenballen er uit gevist en op verzoek gegeven aan bovenstaande vereniging. Ze waren zo enthousiast dat er 2 kinderen waren die er een spreekbeurt over gaan houden.
Over uilen gesproken. Afgelopen zaterdag is er iemand van Nestkastlive.nl in het bos geweest. Dit is vergelijkbaar met Beleefdelente.nl. Ze hadden behoefte aan een locatie waar ze een webcam in een bosuilenkast konden hangen. Zoiets blijft bij mij natuurlijk in mijn hoofd zitten, dus maar de betreffende persoon benaderd. Deze was zeer enthousiast. Een bosuilenkast hadden ze nog niet. Maar nu, de kast hangt ver van de boerderij af en hoe krijg je dan een webcam in de lucht.
Alle opties worden nu overwogen:  een zonnepaneel bij de kast, een kabel vanaf de boerderij via het land naar de kast zodat er van het internet op de boerderij gebruik kan worden gemaakt, de kast naar de voorkant van het bos verplaatsen zodat de kabel over het pad loopt. Kortom alle opties worden onderzocht, maar misschien kan iedereen over een aantal maanden genieten van het liefdesleven van meneer en mevrouw de uil.
Zoals ik al eerder schreef nadert de nieuwjaarsreceptie op 6 januari. Ik denk dat ALS het weer mee werkt dat het een bijzonder sfeervolle avond wordt met kampvuur, erwtensoep, een klein beetje drank en misschien wat toepasselijke gitaarmuziek toegespitst op de natuur en het boerenleven. Toch maar Benny Jolink vragen?
Tot slot iets over het werk van de komende weken : komende zaterdag gaan we nog een dagje zagen. Na deze dag is het perceel af. Hierna wil Chris korte metten maken met een aantal Meidoorns. Aangezien zaterdag 24 december en 31 december misschien voor sommigen niet zo’n geschikte dag is om te werken, hebben we in  deze weken 2 extra dagen. Dit zijn donderdag 22 december en o.v.b. 29 december. Zo hopen we in het nieuwe jaar het zaagwerk te hebben afgerond.
Ik hoop jullie weer komende zaterdag te zien met waarschijnlijk wat lekkers bij de koffie.
 Groet,
Johan


https://myalbum.com/album/l2onyB9fl9yM

Geen opmerkingen:

Een reactie posten