zaterdag 26 november 2016

Topdag





Beste allemaal,

We mogen het nu officieel zeggen : ONZE WERKGROEP IS GENOMINEERD VOOR DE LEIDSE VRIJWILLIGERSPRIJS 2016 CATEGORIE ORGANISATIE.
Woensdag 7 december vindt de uitreiking plaats in de Burgerzaal van het Stadhuis Leiden (ingang Breestraat trappen). Ontvangst 19.00-19.30 uur. De werkgroep mag nog 7 introducés meenemen. Wanneer er meer animo voor is dan moeten we dit alleen opgeven. Ik hoor het dus graag wie er mee gaat. 
WE GO FOR IT!
Maar nu even terug naar de werkdag van afgelopen zaterdag. Het was eindelijk weer eens zo’n winterdag waarvan je denkt: Dit is een échte winterdag. Zon, blauwe luchten, windstil en een licht bevroren ondergrond. Heerlijk. En deze gedachte had niet alleen ik, gezien het aantal deelnemers.
We waren totaal met 13 deelnemers. Wat werkt dit motiverend. Als vanouds hoorden we geluiden als krakende bomen, van onderuhh ( hopelijk in een andere volgorde ) en Rodaxen die korte metten maakten met de takkenwallen. Wat helemaal motiverend werkte was de mededeling van boerderij Nellesteijn dat ze het hout, zodra het droog genoeg is, maar voren rijden. Hiervoor natuurlijk onze dank. We kunnen het hout dus nu, op het perceel waar we werken, op een stapel tegen de slootkant aan leggen. Wanneer het droog genoeg is wordt het naar voren gereden, waarna we het bij de ingang van het bos weer lossen. Dus niet bij de stapel op de boerderij. Bij de uitkijk vanuit het bos naar de polder vonden we het uitzicht ruimer en leger als voorheen. 
Wat misten we nu precies? Hé, het bruine schuurtje in de polder is weg. Plat, foetsie. Bij de storm van vorige week is de schuur in zijn geheel om gegaan. Terwijl we 2 jaar geleden nog een Steenuilennestkast in deze schuur hadden opgehangen. De achterwand is in zijn geheel naar voren geslagen, op de nestkast. Als deze nestkast onder het puin vandaan komt dan is het waarschijnlijk een horizontale doorzon nestkast geworden.
De komende weken schiet het aardig op met het zaagwerk in het Ommedijkse Bos. Het zaagwerk bestaat denk ik nog 2 zaterdagen, waarvan we 10 december van 13-15 uur hulp krijgen van een groepje kinderen met hun ouders. Dit is een activiteit van de WANT, Werkgroep actieve natuurtochten. Aangezien er in ieder geval voor deze dag nog genoeg hout moet staan, gaan we de komende zaterdag wat Elzenzaailingen verplanten.
Als al het zaagwerk klaar is moet er nog een werkdag besteedt worden aan het verwijderen van een aantal Meidoorns. De Meidoorns zijn langzamerhand een klus van Chris en zijn motorzaag.
Ik denk dat we dit met een groepje op een doordeweekse dag moeten doen, aangezien de meeste het niet leuk vinden om op zaterdag in de herrie te staan.
Ik schat dat we dan ergens tussen de jaarwisseling  en half januari richting de Boterhuispolder gaan.
Ik hoop dat de nominatie voor de leidse vrijwilligersprijs jullie stimuleert om komende zaterdag weer allemaal te komen.
Misschien kunnen we dan ook weer eens de mensen begroeten die we dit seizoen nog niet hebben gezien

Groet,
Johan






Geen opmerkingen:

Een reactie posten