zaterdag 19 november 2016

Sven is back !

 



Beste hakkers,

Het was vandaag zo’n typische herfstdag. Zon, regen, wind en natuurlijk de mooiste regenbogen. De vluchten met enorme groepen Kieviten en Goudplevieren maakten het beeld compleet.
Maar Johan,  heb je daar dan in het bos tijd voor om op te letten? Jazeker, Ron, Lydia en ik zijn op pad geweest om de nestkasten te verschonen. Dit houdt in dat het oude materiaal verwijderd wordt, evt. braakballen verzamelen voor kinderactiviteiten en daarna nieuw materiaal er in zodat de kasten weer klaar zijn voor komende voorjaar. Dit materiaal is een hele fijne stof, bijna poedervorm, wat van Koolzaad afkomstig is. Het ging om de Steenuilenkast, de 2 Torenvalkenkasten en de Bosuilen kast. Ron heeft het meeste werk op hoogte verricht en wij assisteerden hem. In zijn enthousiasme gooide hij bijna een hele emmer per nestkast leeg waardoor de vogels komend voorjaar waarschijnlijk een Tomtom nodig hebben om de eieren weer terug te vinden. Nee hoor, we zijn blij dat je het voor ons wilde doen.
Zoals jullie misschien nog weten heeft in één van de Torenvalk kasten een Nijlgans gebroed. Om te voorkomen dat deze dit komend jaar weer doet zijn er 2 plankjes voor de vliegopening gemaakt. Hier kan de Torenvalk tussendoor maar de Nijlgans niet.
Er is natuurlijk meer gedaan dan alleen maar met vogels bezig zijn.
Zo is er door een aantal weer flink gezaagd. In het bijzonder was dit “good old”  Sven. Na een afwezigheid van enkele jaren probeert hij de de zaag weer op te pakken. Krijgt dit bij de anderen een vervolg?
Het werk vordert gestaag. Er is zoveel enthousiasme onder de zagers, dat de afwerking van alles een beetje vergeten wordt. We hebben ooit de volgende afspraak gemaakt : Boom zagen, boom in stukken zagen, snoeihout op de houtril en de meterstukken hout naar voren sjouwen.
Het bos is inderdaad weer behoorlijk nat aan het worden, maar dat was het de afgelopen 27 jaar ook. Vorig jaar konden we gelukkig hulp krijgen van de boer die het via het land naar voren reed. Maar van deze kunnen we niet van uitgaan.
Dit geldt ook voor de hulp die Chris ons biedt om aan het einde van de winter de stobbes korter te zagen. Er kan altijd iets gebeuren waardoor dit niet mogelijk is. DUS kunnen we het beste de stobbes op goede hoogte zagen en het hout naar voren lopen. Dit is ook afwisselender voor de spieren. ( Nu hoop ik natuurlijk niet dat jullie me de rug toe keren )
Ik hoop jullie komende komende zaterdag weer te zien.

Groet,
Johan.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten