donderdag 7 december 2023

Huldiging



 "Vrijwilliger zijn... is vrijwillig maar niet vrijblijvend, is verbonden maar niet gebonden, is onbetaalbaar maar niet te koop...."
Het begin van een tekst die ik, tijdens een wandeling in Leiden, eens op een muur zag waar ik aan moest denken toen vandaag op 7 december Nationale Vrijwilligers Dag, onze Johan Kieft van de Werkgroep Agrarisch Natuur beheer, werkgroep van IVN Leiden, in de bloemetjes werd gezet door de Vrijwilligers Centrale Wassenaar.
Het begon met een bericht in een streekblad waarin de Vrijwilligerscentrale opriep om een vrijwilliger aan te melden die ,,zich altijd inzet voor een ander: echt het verschil maakt: zo veel achter de schermen regelt,,
Een mailtje naar de VCW was zo verzonden, het organiseren van een snipperdag (waarbij de hulp van Johan`s vrouw Evelien onontbeerlijk was) bleek een wat lastiger obstakel. Zo blijkt maar weer dat (en dat mag óók gezegd worden) er vaak achter elke vrijwilliger NOG een vrijwilliger staat!!
Terug naar de bloemetjes. We werden onthaald met een kopje koffie en gebak, waarna wethouder van Cultuur en Welzijn Dhr R. Zoutendijk een kort welkomstwoord afstak. Achtereenvolgens werden om de beurt de namen van vrijwilliger en begeleider opgeroepen om de bloemen respectievelijk te ontvangen en uit te reiken. Na deze ceremonie was er tijd voor een geanimeerd samenzijn, waar we met diverse (oude) bekenden (o.a. Gerard Ruygrok) een woordje konden wisselen. Hierna nog een intervieuw voor de camera van de Lokale Omroep, waarna het zo langzamerhand tijd werd huiswaarts te keren.
Met dank aan de organisator Vrijwilligers Centrale Wassenaar.                    

 


                                                                                                                                                                           

   


Geen opmerkingen:

Een reactie posten