zaterdag 23 december 2023

Gezelligheid kent geen tijd


 
  


 Een gezellige aanloop naar Kerst.

Kerstgezelligheid, met dat idee moeten Annemarie en Johan van boerderij Nellesteijn al weken hebben gelopen. Of werd de foto van 13 jaar geleden als hint gezien? Een foto van de groep aan de koffie op de boerderij kwam Piet in de archieven tegen en in mijn enthousiasme liet ik het aan Johan en Annemarie zien.

Hint of niet, we werden vanochtend bijzonder gastvrij ontvangen met koffie en lekkers in de gloednieuwe “ontvangstruimte” achter de landwinkel. Wat ziet het er daar binnen spik en span uit, inclusief de ontvangstruimte. Zelfs een beamer was aanwezig. En dan te bedenken dat in deze ruimte 2 jaar geleden nog de koeien stonden en waar we iedere zaterdagmiddag de bagger van onze schoenen spoten. Wat kan er toch snel iets veranderen.

Tijdens de koffieochtend werd Daan in het zonnetje gezet. Iets wat één keer per jaar wel mag gebeuren. Hij zorgt er namelijk voor dat het meeste hout voor de winkel wordt uitgestald en dus ook via de winkel wordt verkocht. Daarnaast helpt hij vaak mee met de werkzaamheden in het bos. Daarom heb ik hem namens de WAN een envelop met inhoud gegeven. Iets wat hij dubbel en dwars heeft verdiend.

Op de zolder van de stal waar ons gereedschap ligt, mogen wij voortaan ons gereedschap uitstallen, zodat het beter kan drogen en dus minder snel roest.

Na de koffie gingen we richting een winderig bos alwaar we toch nog een paar uurtjes gewerkt hebben. Tevens hebben Chris en ik het oude bos geïnspecteerd op de stormschade en deze bomen “geblest” voor komende donderdag. Dat we donderdag een extra dag gaan werken is nu definitief. We zijn denk ik met een redelijk grote groep. Hannie neemt haar man mee, Wim neemt enkele collega’s  mee en Carolien neemt vrijwilligers van het Singelpark mee. Misschien haal ik alles door elkaar maar vast staat dat het gezellig wordt. Kunnen jullie donderdag niet? Geen probleem. Zaterdag 30 december wordt er voor de laatste keer dit jaar gewerkt. Ik hoop dat we dan met een super grote groep 2023 kunnen afsluiten. Een jaar waarin we weer veel beleefd hebben en veel mooie dingen gezien hebben.

Op zaterdag 6 januari luiden we het nieuwe jaar in met een hapje en een drankje in de stal bij de ezel en de schapen. Neem iets lekkers mee (om te delen) voor bij de koffie of lunch. 

Tot de 28e of de 30e  

Prettige feestdagen.


       

 

Boven: Chris en de kleine Stihl.  Onder: Aan de koffie in (vermoedelijk) 2010.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten