zaterdag 13 februari 2021

Winter in de polder


HET WAS EEN DAG, DIE JE NORMAAL ALLEEN IN .....

Beste zagers/schaatsers, 

Wat was deze zaterdag een topdag. Zon, sneeuw, ijs, schaatsen en o ja, ook nog een beetje zagen. In principe zou ik het verslag hiermee kunnen afsluiten.

Aangezien we met een select groepje van 5 personen waren, besloten we om eerst een mooie wandeling door de Ommedijkse Polder/Bos te maken. Want was het mooi. We struinden dwars door het gebied. Dwars door weilanden en over sloten. Zo konden we zonder niet al te veel moeite langs de oevers van het Valkenburgse Meer komen. Wat we hier aantroffen was een compleet ijspaleis. Door de harde oostenwind van vorige week zondag sloegen de golven over de wilgentakken en het riet aan de oevers. Dit water bevroor onmiddellijk, met als resultaat dat alles met dikke lagen ijs bedekt was. De meest vreemde creaties waren er ontstaan. Schitterend!

Op de terugweg (we kregen trek in koffie) vonden we rond het bos de meest uiteenlopende diersporen. Zo ontdekten we haas, ree, vos en vast nog veel meer. De koffie met stroopwafel van Lydia gebruikten we aan de voorkant van het bos. Uit de wind en in de zon.  Wilkommen im Sankt Ommedijk. Het leek wel wintersport. Het gevolg: 3 van de 5 hadden geen zin meer om te werken en wilden alleen maar genieten.

Terwijl Lydia vanaf de boerderij nog een paar banen ging schaatsen zijn Peter en ik nog 2 uurtjes gaan werken en hebben zo een begin gemaakt aan het knotten van de Essen. Hier gaan we volgende week o.a. mee door.

Ik hoop jullie komende zaterdag weer allemaal te zien op boerderij Nellesteijn, Maaldrift 6,  2241 BW Wassenaar.


Groet, Johann.







Bericht van Chris uit de Boterhuispolder.

In de stralende zon met 4 man en twee tractoren 4 volle karren (van 6m3) snippers afgevoerd om paden te maken in de voortuin van de boerderij. Prachtig weer, prachtig uitzicht en nieuwsgierige schaatsers om ons heen die een weg over het ijs naar de Zijl zochten. 

Van onze groep was ik de enige die op Boterhuys aanwezig was.

Groet, Chris.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten