zaterdag 6 februari 2021

Warme kou.

   Een koude schuur met een warm verleden.

   Beste hakkers,

   Wederom was het vandaag zo’n dag waarbij er in principe niets nieuws is te melden. We werkten weer op 2 plekken, in het geriefhoutbosje en in het pestbosje. (herkenbaar doordat er een sloot omheen ligt) Wederom was Chris met de motorzaag van de partij. Met gemak legde hij de 2 joekels van schietwilgen om en zaagde hij 2 grote stammen van de Grauwe Abeel klein. D.m.v. deze mail wil ik je nogmaals bedanken voor het zware zaagwerk.

Echt Judasoor
Er wordt regelmatig gemopperd over natuurbeheergroepen die met een motorzaag werken, inclusief ondergetekende. Het zou de rust en de natuurbeleving wegnemen. In principe is dat ook zo. Maar aan de andere kant kunnen we deze “ pareltjes van de polder “ met enkele zware bomen, d.m.v. af en toe een motorzaag onderhouden én verjongen. Wanneer we deze bosjes vanaf nu bijv. om de 8 jaar kort zetten, dan kunnen we voortaan alles met handgereedschap kort zetten.

Opnieuw was het een koude dag.  Ik weet niet hoe het bij jullie was, maar ik blijf iedere keer weer genieten van zo’n boottocht over een gure winterse Kaag. 

Sterker nog: ik zal het gaan missen. De weidsheid, de rust, de goudgele rietoevers en zelfs de wind om je oren. En die laatste boottocht, schaatstocht, sneeuwwandeltocht nadert. Want volgende week zaterdag is de laatste zaterdag in deze mooie Zwanburgerpolder: op 1 á 2 Essenstobben en een klein hoekje Grauwe Abelen na, is het voor deze winter afgelopen in de Zwanburgerpolder. Om de dag hier vol te maken wil ik voorstellen om een rondwandeling over het eiland te maken. Wandelen over een dikke sneeuwlaag, langs de bevroren Kaag, over de kleine Staatsbosbeheer eilandjes die vlak voor de oever liggen enz.


En dat in een gebied waar we helemaal alleen zijn. Maar hoe komen we er volgende week? Na 6 nachten met -8 neem ik aan dat de pont niet meer vaart. Of toch wel? Moeten we de Zijl lopend oversteken? En hoe krijgen we het gereedschap na afloop weer terug naar de Zijldijk en wie heeft ruimte in zijn auto om het gereedschap naar Wassenaar te brengen?
Het zijn allemaal vragen die in de loop van de week beantwoord zullen worden. Check daarom vrijdagavond de mail. 
Bij dit verslag is een korte documentaire/video uit 1984 van onze schuur te zien. Ik hoop jullie komende zaterdag allemaal weer te zien, incl. snowboots, schaatsen of gewoon wandelschoen.
Iedereen een fijne witte week toegewenst
Groet,
Johan.
Geoefend met biervaten?

                                                                  
KLIK OP FOTO VOOR VIDEO




Geen opmerkingen:

Een reactie posten