zaterdag 23 januari 2021

Kamp Z2


Omdat er geen vrijwilliger onder de vrijwilligers te porren was om een verslagje te maken, dan toch maar zelf even wat opgeschreven, al was het dan alleen maar voor de statistieken.
Vandaag met 10 man aan het werk. Alle hens was van mondkapjes voorzien, zodat iedereen kon inschepen. Allereerst de zaagploeg met de ,,Door weer en wind,, via de Laeck en de Spriet naar hun werkplek aan de noordwestkant van de Zwanburgerpolder gevaren, waarna de veerpont terugvoer en afmeerde aan wilgenkade alwaar de snipperploeg met de laatste takkenbossen korte metten maakte. Daarna als toetje de allerlaatste wilgentakken opgeruimd die nog aan de voorzijde van de boerderij opgeslagen waren. Inmiddels was het rond één uur voordat we terug keerden naar de bossages aan de Spriet. Wat een ,,zware jongens,, staan hier op ons te wachten. Daar zijn we nog wel paar weekjes aan bezig, inclusief onze gemotoriseerde Chris. Rond kwart over  twee werd het sein ,,afbreken,, geblazen. Voordat het gereedschap gereinigd was en de hele club op de veerpont stond was het rond half drie. Op de pont had Joost nog een verrassing voor ons in de vorm van een heerlijk stuk kaas. Fam. van Schie bedankt!
Er was inmiddels wat meer wind gekomen, maar zo koud als de terugtocht vorige week, was het niet. Dat je eigen land zo mooi is, merk je zeker op zo'n terugvaart tussen de Zwanburgerpolder en de Lakenpolder door naar de aanlegsteiger aan de Zijldijk. Dan sta je moe, nog natte rug van de arbeid, stil te genieten van de elementen en de omgeving en sta je zachtjes te neuriën,, zon, zweet en water......

                                                                       












Geen opmerkingen:

Een reactie posten