zaterdag 2 januari 2021

Costa del Kaag

                                     

Beste hakkers,

Noeste knoesten
Als opening van het verslag wil ik jullie een voorspoedig en vooral gezond nieuw jaar toewensen, waarbij we met vrienden, familie en met onze groep weer vele mooie momenten hopen te beleven. Wat dat laatste betreft zijn we het nieuwe nieuwe  jaar vandaag goed begonnen. Tot aan de natte afsluiting om 14 u was het de hele dag volop genieten aan de Costa del Kaag. Heerlijk werken in de zon, af en toe uitkijkend over het spiegelgladde water, genieten van groepen Kieviten die hoog boven de bruine rietvelden hun winterdans deden. En als laatste natuurlijk: de pauzes in de zon. Al komen we voor het werken in de natuur, de koffiepauzes zijn O zo belangrijk en O zo gezellig. Zeker vandaag.

Aangezien de pont de hele dag ter plaatse bleef, konden we hier verspreid op zitten. Weerkaatsende zon in je gezicht zorgde ervoor dat het wintergevoel ver te zoeken was. Maar genoeg over het mooie weer.

Lunch po.i.nt
Toen we vanochtend aan kwamen rijden stond Jan van Schie ons al op de pont op te wachten. Aangezien dit rond 9.40 u. was duurde het tot 10 uur wachten toch wel lang, zeker voor een bezige bij als Jan. Na 10 minuten zei hij dan ook: laten we nu maar gaan. Mocht er nog iemand komen vaar ik nog wel een keer. We werden afgezet aan het einde van de Wilgendijk aan de oostkant van de Zwanburgerpolder.Deze dijk staat al eeuwen bekend als de “ Arme Ka “, waarschijnlijk verwijzend naar de armen die hier het hout voor de kachel kwamen zagen. ( lijkt mij een logische verklaring ) Op deze dijk zullen we deze winter weer een gedeelte van de Wilgen en Elzen kort zetten. Enkele Essen en Iepen zullen we laten staan. In deze polder geldt weer hetzelfde als in de Boterhuispolder: de bossages zo gefaseerd mogelijk onderhouden, oftewel ieder jaar een gedeelte,

Judasoor
met als resultaat een grotere biodiversiteit. MAAR: In tegenstelling tot bv. het Ommedijkse bos mogen de bossages nergens zo hoog worden dat er roofvogels in kunnen gaan broeden of de bomen als uitkijkplek gebruiken. Tevens zullen er geen houtrillen worden aangelegd. Dit zijn namelijk ideale schuilplaatsen voor marterachtigen, één van eierenrovers. Dit alles wordt gedaan om de weidevogels een betere en meer veilige polder te geven. Dit alles staat ook beschreven in plan Grutto.

De planning was dat we 2 dagen op deze dijk zouden doorbrengen, maar aangezien het per stobbe vrij veel werk is worden dit er waarschijnlijk 3. Diegenen die er vandaag waren zullen dat totaal geen straf vinden!

Hakkelijke groet, Johan.

Fop elfenbankje

Lunchpo.i.nt 2

COSTA DEL KAAG
                                                                        

Clouds are rolling in
  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten