donderdag 2 januari 2020

Goed bezig


Goed bezig.
Aangekomen bij Nellesteijn op deze ietwat sombere donderdagchtend zag ik de auto van Chris al staan. Na de gebruikelijke nieuwjaarswensen vertelde hij dat ie in de nieuwe stal al een half uurtje in wan hoek aan het rausen was. Inderdaad zag ik op de twee grote hakblokken na een vrijwel lege ruimte onder de trap.
Ron kwam het erf op rijden en laadde de door hem gefabriceerde uilenkast alsmede gereedschap uit. Chris dook de stal weer in en nadat Ron en ik de ladder opgehaald hadden togen we richting bos.
Eerst maar eens over de weide rond het bos gewandeld om de beste stekken voor de drie nestmanden op te zoeken. Hierna de beste plek voor de uilenkast opgezocht en gelijk gplaatst, zie foto's.

Nadat de hoogwerker weer gelijkvloers stond, de ladder verplaatst naar de bosuilkast en aldaar het
haakje van de deurvergrendeling weer vastgezet. ( Die ganzen heten op zeker geen Wammes....)
Vervolgens de eerste nestmand hoog in een els geplaatst. Daarna de tweede mand in een vork hoog in een MEIDOORN ,,gemonteerd,, en vervolgens de laatste mand in een MEIDOORN aan de zuidoostkant van het bos geplaatst.
Na het opbergen van de ladder nog even het werk van Chris onder de trap in de nieuwe stal bewonderd. Opgeruimd staat netjes!

Vanaf deze plaats iedereen die iets met- of voor- de WAN doet: Gelukkig Nieuwjaar.

En het begint een beetje op te vallen dat, zodra het woord MEIDOORN valt, Johan een snipperdag heeft......

Groet,
Piet.





1 opmerking: