zaterdag 28 december 2019

Boterhuis 2



 
 Een winterse finale.

2019 trakteerde ons de laatste werkdag van het jaar op een mooie licht winterse dag.
Een waterig zonnetje, vrijwel windstil en zelfs een dun laagje ijs op de sloten. Perfect weer voor WILGEN KNOTTEN. Het stond niet op het programma, maar gezien de weersomstandigheden was het ideaal weer om te gaan knotten.  Zeker op de laan  naar de boerderij, die hoger ligt en normaliter vrij veel wind vangt. Ik hoefde bij het begin van de werkdag deze mededeling niet af te maken of iedereen had het gereedschap al in de hand.
Wat is het dat het knotten zo leuk maakt? Is het het op hoogte werken, ligt het aan de houding waarin je staat of is het de spanning van het in de boom klimmen en hiervandaan de knot uit te kleden, terwijl je af en toe van het mooie uitzicht geniet?
Feit is dat het vandaag één van die mooie, leuke werkdagen was, waarin natuurlijk meer gebeurde. Zo zonderden Chris en Dick v. H.  zich af om 2 voor ons te grote knotwilgen op het erf een koppie kleiner te maken. Wat zijn we toch blij dat we op dit soort dagen Chris in de groep hebben. Hier waren ze ook de hele dag mee bezig en ongeveer gelijktijdig klaar als wij.
Tijdens de lunch werden we weer getrakteerd op heerlijke kippensoep. Waarvoor nogmaals onze dank. Al zijn de namen veranderd, de gastvrijheid blijft hetzelfde. 
Gedurende de dag werd ons weer steeds meer duidelijk over de toekomstplannen op de boerderij.
Het LIJKT me misschien een idee wanneer onze werkgroep na 15 maart op bescheiden schaal op deze boerderij door gaat. Bijv. 2 deelnemers.
Er gaan hier natuurlijk allerlei dingen veranderen. Bijv. de nieuwe houtwal, bijenhotel enz.

Maar we hebben ook onze verplichting op boerderij de Eenzaamheid en een aantal    boompjes in het Ommedijkse Bos die verplant moeten worden.
Vandaar dat we tot 15 maart in ieder geval ons reguliere werk doen en daarna op bescheiden schaal, indien nodig, actief blijven op boerderij Boterhuys.
Komende zaterdag zal ik er niet bij zijn.
Ik wens iedereen een fijne jaarwisseling en kijk uit met vuurwerk.
Ik zie jullie op 11 januari, waarschijnlijk op de huidige werkplek. Verrassingen zijn echter welkom.

Binnen enkele dagen is dit verslag incl. foto’s te lezen op groepwan.blogspot.com.

Groet,
Johan.

















Geen opmerkingen:

Een reactie posten