zaterdag 14 december 2019

Winderig



Beste allemaal,

De laatste werkdag van dit jaar op boerderij Nellesteijn zit erop. En of het een mooie afsluiting van deze klus was. Al met al waren we toch weer met 10 deelnemers. Het was ook weer leuk om Martin en Peter erbij te hebben.
De titel van het verslag schept misschien onduidelijkheid. Een winderige windvrije dag.
Na de megaknotwilg van vorige week zijn we gisteren dan echt aan de Maaldrift begonnen: het “ op stobben zetten “ van een deel van het Elzen/Wilgenhakhout langs de Maaldrift. Hier werkten we totaal uit de wind, terwijl om de hoek bij de boerderij een volle zuidwester windkracht 6 stond.
Kort na de aanvang van het werk kwam er iemand met trekker en aanhanger naar me toe met de vraag of het klopt dat het dikke wilgenhout mee genomen mag worden. Ik had eerder in een mail aan Annemarie en Johan gezegd dat het wilgenhout gratis meegenomen mag worden. Blijkbaar wisten ze daar iemand voor. Er lag toch blijkbaar meer dan hij dacht want hij was de hele dag bezig met het kort zagen en opladen van het hout. Natuurlijk geassisteerd door Fa.  Daan Hogendoorn BV. Ze hadden aan het einde van de dag zoveel dat ze met een volle, met kop erop, aanhanger weg reden. 

 
Terug naar de ochtend.
Het eerste uur van de dag kreeg ik het idee dat iedereen dacht: wel veel zaagwerk voor 1 dag, wel ver slepen en een takkenhoop die je alleen maar kan bereiken via een natte baggertroep. Maar gaande weg kwam er toch steeds meer vaart in het werk en zeker na de koffie!! We werden nml. verrast door een door Annemarie zelf gemaakte cake  en de mededeling dat er aan het einde van de dag een verrassing in de vorm van een klein presentje voor ons klaar lag. Dit bleek een kaasje met kerstkaart te zijn. Hierbij dank ik Annemarie en Johan nogmaals en natuurlijk ook voor de lekkere cake .
Nou, de combinatie van koffie, cake en de verrassing gaf ons de moed om er dubbel tegenaan te gaan.
Er werd druk gezaagd, gesleept en op de als maar hoger worden takkenhoop gedanst. Gedanst? Nee, het was geen spacecake. Onze superknotter Peter kroop de laatste forse knotwilg in en kreeg deze ook nog voor 14 uur af. Rond deze tijd was iedereen klaar met het werk.
Na het presentje te hebben opgehaald keerden we toch een beetje opgetogen en snel naar huis omdat er een megabui op komst was. Ondergetekende geloofde daar niet in en bleef met boer Johan nog even napraten. En dat heb ik geweten. Drijfnat van de ijsregen kwam ik thuis.
Al met al hebben we denk ik 6 hele afwisselende, gezellige weken op boerderij Nellesteijn gehad,
waarbij het werk en de sfeer totaal anders was dan de voorgaande 10 jaar.
Vanaf zaterdag 21 december gaan we aan de slag op/rond de voormalige boerderij van Sjaak en Pip, nu de boerderij van Mieke en Gerard Mul. Adres : Zijldijk 7, 2362 AE Warmond.
Een deel van de Zijldijk is afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Voor fietsers is er dus niets veranderd. Komend vanaf de Willem de Zwijgerlaan moeten jullie bij afslag Engelendaal Leiderdorp ( waar jullie voorheen de afslag namen ) een stukje rechtdoor rijden tot aan de volgende rotonde.
Hier gaan jullie links af richting Oud Ade , vervolgens de eerste afslag links door de polder. ( Nieuwe Weg ). Deze komt uit op de Zijldijk. Hier dan de Zijldijk rechts af. Op de dijk passeren jullie vervolgens een molen. Na de molen rijden jullie over een bruggetje. Hierna gelijk rechts af en doorrijden tot op het boerenerf.

De “ klusjesochtend “ op boerderij Nellesteijn vindt plaats op donderdag 2 januari.

Hakkelijke groeten,                        
Johan
 







                                     

Geen opmerkingen:

Een reactie posten