zaterdag 25 januari 2020

Eenzaamheid 20202




                                                                                                                                                                                                                                            ONGEKENDE SITUATIE
 

Januari staat bekend als de maand waarin veel mensen depressief worden. Ik kan me er wel iets bij voorstellen: donker weer, regenachtige grijze dagen en lage temperaturen. Hoewel ik deze winter niet weet wat lage temperaturen zijn. Gisteren was dit niet anders. Het was  buiten dromerig stil met weinig wind en de kleur was grijs, grijzer, grijst wat de klok sloeg. Het viel me op de pont, die we voor deze keer vanaf de Kaagsociëteit namen, al op dat enkele gezichten zich aan het weer hadden aangepast. Eenmaal op de boerderij kreeg ik de oorzaak te horen. ,,Johan, waarom zijn we hakhout aan het kort zetten terwijl hier een nieuwe stal gebouwd gaat worden? We zijn een werkgroep die tot doel heeft de plaatselijke natuurwaarde te vergroten. We zijn geen algemene onderhoudsploeg."  
Tja, daar had iedereen wel een punt.
Tijdens de koffiepauze is hier dan ook uitvoerig over gediscusieerd en is besloten om het perceel volgende week af te maken( we waren er nu eenmaal aan begonnen), maar dat de werkgroep in de toekomst wel een duidelijke grens trekt. Nadat de lucht door deze discussie toch wel was opgeklaard, ging men weer met volle energie aan de gang                  
We waren met maar liefst 13 deelnemers, waardoor we de groep konden opsplitsen. De helft ging o.a. wilgen knotten achter het vakantiehuis ( voormalige hooiberg ), terwijl de andere groep verder ging op de hierboven besproken plek. Dat we er toch wel schik in kregen bleek toen Chris met de motorzaag de aller dikste bomen “ omhaalde “. ( als alles voor de stal moet wijken pakken we het ook goed aan ) De één na de ander viel in hoog tempo en al heb ik een hekel aan een motorzaag tijdens het werk, het geeft toch wel een kick wanneer je zo’n reus ziet vallen. Ja toch Chris ?                                                                               
De komende 2 zaterdagen zal ik er waarschijnlijk niet bij zijn. In principe weet iedereen wat er gedaan moet worden. Op de plek van de nieuwe stal moeten er nog enkele niet al te dikke bomen, waaronder 2 fruitbomen gezaagd worden en heel veel takken opgeruimd worden. Maar dan is het ook helemaal af. Achter het vakantiehuis kan iedereen verder gaan met knotten e.d.
Ik heb Jan gevraagd of de boer komende week een plank over de sloot kan leggen zodat de afvoer van de takken makkelijker gaat. Let hier wel op het inscheuren van de bomen.
Ik zag gisteren dat er toch een aantal bomen tot onderaan ingescheurd waren. 

MAAK VRIJ HOOG EEN GROTE VALKERF . LAAT DE BOOM VALLEN EN ZAAG DE STOBBE OF DE KNOT ZO LAAG MOGELIJK AF.
Dit is 2 keer zagen, maar het resultaat ziet er mooier uit.
De eerst volgende keer dat ik er weer bij ben is 15 februari.Ik zal dan een afspraak maken met de eigenaresse van het vakantiehuisje en met Chris. Nee, geen dating! Ze wil er graag bij zijn om een keer kennis met ons te maken en ze wil wat leren over het snoeien van fruitbomen. Er staan op het kavel diverse fruitbomen , waaronder appel, peer, perzik kers e.d.
Onder dit verslag staat het telefoonnummer van de boerderij.
Dit kan altijd gebeld worden wanneer de pont er niet om 10 uur is.
Zaterdag 1 februari: werken op boerderij de Eenzaamheid. De pont vertrekt om 10 uur vanaf het einde van de Zijldijk.Tel nr. boerderij : 071-3010042 /06-41241541
              

: groepwan.blogspot.com
 

Groet,  Johan.

LINK NAAR FOTOALBUM
LINK NAAR FOTOALBUM




 
           
                            
 
             


 










Geen opmerkingen:

Een reactie posten