zaterdag 11 januari 2020

Boterhuis 4



Afgelopen zaterdag hebben we genoten van voorlopig de laatste kippensoep. Het was nml. de laatste officiƫle werkdag van deze winter op boerderij Boterhuys. We waren met 8 man/vrouw.
We verbaasden ons wederom over de eerste voorjaarstekens: zo troffen we het eerste voorzichtig bloeiend sneeuwklokje en het verse voorjaarsgroen bij een vlier. De temperatuur was weer behoorlijk hoog, al maakte de stevige wind het toch enigszins guur.
De laatste bomen zijn geveld, de takken zijn afgevoerd naar de plek waar de toekomstige houtwal komt en de stobben zijn door Chris vakkundig bijgewerkt en op juiste hoogte afgezaagd. Kortom: in navolging van boerderij Nellesteijn hebben we ook dit erf weer een stuk kaler gemaakt. Ooit zei er iemand: een erf moet eerst kaal worden om een gevarieerd en groen erf te krijgen. Jullie zullen zien dat dit gebeurt.
Halverwege de dag kneep ik er even tussenuit om de wildcam op te halen die de afgelopen weken bij het pestbosje heeft gehangen. Dit leverde 212 foto’s op. De meesten van ganzen, grote Zilverreiger, Blauwe Reiger en enkelen van een lelijke man die per ongeluk in beeld kwam  bij het testen van de camera. 

De dag werd afgesloten met het transport van het gereedschap naar het einde van de Zijldijk, alwaar Jan van Schie kwam aanvaren om het gereedschap over te varen. Vanaf zaterdag 18 januari gaan we dan ook voor een onbekend aantal zaterdagen werken op dit mooie eiland op de Kagerplassen. Ook hier zullen we ons deze winter toeleggen op het onder handen nemen van het boerenerf. Er zullen weer een aantal hoeken kort worden gezet. Het werk van onze werkgroep staat deze winter met recht in het teken van het boerenerf.
Kom dus 18 januari allemaal op tijd want de boot vaart stipt om 10 uur. Het is mogelijk om tussentijds naar huis te gaan. Dit kan dan door een andere pont te bellen. Dit kost, dacht ik, 2 Euro.
Ik hoop jullie allemaal volgende week om 10 uur aan de oever van de Kaag te zien. Kom dus op tijd.
Dit verslag incl. foto’s zijn te zien op: groepwan.blogspot.com.

Woensdag 15-1 om 10 u. start aanleg takkenwal/afscheiding op boerderij Boterhuis.
Zaterdag 18 – 1 om 10 start werkzaamheden Zwanburgerpolder ( boerderij de Eenzaamheid ).
Verzamelen even voor 10 uur aan het einde van de Zijldijk, voor parkeerterrein Kaagsocieteit.
Aan het einde van de Zijldijk bevinden zich aan de rechterkant parkeervakken.
De pont vertrekt om stipt 10 uur dus WEES OP TIJD!!

Ik wens iedereen een prettige werkweek.

Groet,
Johan





Geen opmerkingen:

Een reactie posten