zaterdag 18 januari 2020

Eenzaamheid 20201


 Werken in alle eenzaamheid.

Beste allemaal,
Vandaag was het dan zover. We zochten voor het eerst dit seizoen de Eenzaamheid op.
Deze eenzaamheid bevindt zich voor ons in de Zwanburgerpolder, rond boerderij de Eenzaamheid. Het is hier inderdaad eenzaam en super mooi. Deze plek heeft dan ook ooit mee gedaan in de wedstrijd voor de mooiste plek van Nederland. Helaas is de polder het toen niet geworden. Het was in ieder geval hier vandaag weer genieten, al werkten we niet aan de oever van de Kagerplassen. Maar met een lekkere winterzon en niet al te veel wind maakt dat ook niet al te veel uit.
Ons werkterrein lag ook hier op het erf, alwaar we met 9 personen weer flink wat werk hebben verzet. We zullen hier een perceel hakhout “ kort zetten “. Wat zeg ik: het moet helemaal verdwijnen en plaats maken voor een grotere stal met kaasmakerij (als ik het goed begrepen heb). Het gaf toch een enigszins scheef gevoel om als “groengroep“ een stuk groen te laten verdwijnen voor een nieuwe stal. 

Het voordeel van het werken op een erf is dat er altijd op korte afstand een perfecte, windvrije koffie/lunchcorner  te vinden is. Dit keer in de vorm van een leeg gedeelte van de hooiberg waarbij we ingebouwd zaten tussen (enigszins  overhellende) muren van van opgestapelde hooibalen. Het voordeel/nadeel van zo’n gezellige plek is dat je er niet meer weg komt en er zo de hele ochtend zou kunnen zitten.
Na de super gezellige lunchpauze en een korrrrte currrsus Leids gingen we nog ruim een half uurtje aan de slag, waarbij ik weer een mooi plekje heb gevonden voor onze eigen WAN Wildcamera. 

Ook op dit bedrijf komt er binnenkort een wisseling van de wacht. De zoon van Jan van Schie gaat het overnemen en wil er een ecologisch verantwoord bedrijf van maken waar de natuur een nog belangrijkere functie gaat innemen dan nu al het geval is. Hoe het er precies uit moet gaan zien weten ze zelf waarschijnlijk ook nog niet maar biedt in ieder geval mooie vooruitzichten.
Volgende week werken we uiteraard weer op deze mooie werkplek. Wees op tijd want om 10 uur varen we over. Jan v. Schie kan ons komende zaterdag niet overvaren. Op dat moment schaatst hij op de Weissensee de alternatieve 11 stedentocht. We zullen nu overgevaren worden door een andere pont. Voor deze pont moet er echter als groep wel een klein bedrag betaald worden. Neem dus wat los geld mee.
Ik hoop jullie volgende week weer allemaal te zien.: groepwan.blogspot.com
Groet,
Johan




                                                               Foto's van de wildcam van de periode december 2019 op de Boterhuispolder.

1 opmerking:

  1. Als ik het van Jan goed had begrepen, kwam zijn zoon mee in de bestaande maatschap ? Van "vervanging" was nog geen sprake ? Maar wellicht weet je meer op dat punt. Groet, Peter

    BeantwoordenVerwijderen