zaterdag 8 december 2018

Vreetschade



Vandaag zijn de door Johan gemerkte elzenzaailingen van de oostkant van het bos naar de open plek aan de westkant verplaatst. Daar is het groepje van vier ( inclusief een nieuwe Wanner: Peter II ) zo ongeveer driekwart van de werkdag mee bezig geweest.
Rond 12.45 uur was Chris ter plaatse om de twee weken terug van stammen ontdane wilg met de motorzaag op lengte te zagen. Dat was in korte tijd gepiept, inclusief het naar de houtstapel transporteren van een paar knoerten van stammen.
Op deze werkdag hebben we tussendoor tijdens een paar rondgangen door het bos foto's genomen van diverse zwammen en paddenstoelen ( zie foto's onder)
Ook hebben we aan de noordwestkant (circa 10 meter vanaf de boom met de valkenkast) een, vermoedelijk door de harde wind van gisteren, omgewaaide boom gespot waaronder een grote nestkast geplet zat. Werk aan de winkel, Ron!
De door Johan genoemde veldesdoorns in de buurt van de grote appelboom moeten nog verplaatst worden
, evenals de bijenkast. Ook moet de grote eenzame els ( door Johan ,,gemerkt,,) aan de oostkant nog op stobbe gezet worden en als laatste het verstevigen van het bruggetje moet nog gebeuren.
Zo te lezen hebben we toch nog minstens één zaterdag werk op Nellesteijn.
Als laatste nog leuk om te weten en te zien: Vorige week heeft in het bos een wildcamera gehangen om er nu eindelijk eens definitief achter te komen wie of wat er verantwoordelijk is voor de vraatschade aan sommige jonge boompjes....
Volgende week de laatste dag van dit seizoen in het Ommedijkse Bos??

Groet,

Piet.

Witte bultzwam (Lumpy bracket) Ommedijkse Bos 081218

Paarse korstzwam (Silverleaf Fungus) Ommedijkse Bos 081218

Vlekplaat ? Langsteel franjehoed? determinatie niet zeker. Ommedijkse Bos 081218

Klontjestrilzwam (Crystal brain) Ommedijkse Bos 081218

Oranje druppelzwam (Common jellyspot) Ommedijkse Bos 081218

Judasoor (Jelly ear) Ommedijkse Bos 081218

Gewoon fluweelpootje (Velvetshank) Ommedijkse Bos 081218


???

Geen opmerkingen:

Een reactie posten