zaterdag 22 december 2018

Kule-kuil



Nu de werkzaamheden op Maaldrift zijn afgerond, is vanaf deze zaterdag voor circa vier weken de boerderij van de familie van Schie in de Boterhuispolder het toneel waar de WAN gaat acteren. Rond tien uur trok een groep van tien 
Wanners door de stal met Montbeliarde koeien, (een van oorsprong uit de Franse Jura afkomstig sterk koeien ras dat zowel voor de melk- als vleesproductie gehouden kan worden) zochten gereedschap bij elkaar en weldra klonk het vertrouwde van onderen weer ofschoon het minder hard door de lucht schalde dan voorheen, wat Johan ertoe bracht om de groep hierover nog even opmerkzaam op te maken. Veiligheid voor alles, ofschoon op sommige foto's te zien is dat de groep ook acrobatisch uit de voeten kan. Dat er geen natte pakken gehaald zijn mag een wonder heten!
De begroeiing in dit stukje Boterhuispolder bestaat voornamelijk uit elzen, essen, vlier, wilg en meidoorn. Ook staat in het midden van het perceel een Prunus en verder staat er op de zuidoostkant nog een enkele fruitboom (Malus). Tevens is er behoorlijk veel jong zaaigoed van een tot twee meter hoog  te vinden wat we natuurlijk met rust laten: dit krijgt na het op stobbe zetten van de bomen weer wat meer zon.
Helaas hebben we Kulekuul gemist deze dag. Volgens Johan is het nu Kulekuil geworden. ( Dit voor de insiders)
Degenen die er vandaag niet bij waren hebben pech gehad: in de koffiepauze hebben we kunnen genieten van een overheerlijke knoert van een appeltaart: natuurlijk hebben we ook nog even gezongen. Johan van harte gefeliciteerd!
Sjaak en Pip bedankt voor de bolletjes!
Volgende week zaterdag tien uur weer verzamelen op het erf van boerderij van Schie.

Ik wens u allen een witte Kerst en een gouden 2019.



Piet.




















1 opmerking:

  1. Ze zijn weer mooi geworden Piet. Volgende week helaas verhinderd, dus Grote Kansen voor een ieder die er afgelopen zaterdag niet bij konden zijn ! Rustig jaareinde gewenst, allen !

    BeantwoordenVerwijderen