zaterdag 30 januari 2016

Voor hen die de bui zagen hangen...


Berichtje van Peter aan Johan op 30 januari 2016 om 08.39 uur.

                               Hoi Johan , Gaat het zaag"feest" nog door vandaag, onder code geel?
                               http://knmi.nl/nederland-nu/weer/verwachtingen.   Ziet er niet best uit namelijk. :'( 
                              (en ja: ook als ik naar buiten kijk is het pet, niet alleen op het computerscherm...)

en het verslag na de werkdag:

Desondanks toch weer persoonlijke bikkel gespeeld, de regen droogde op, de wind nam af, dus vrij laat naar Nellestein gefietst, alwaar ik bij aankomst net Johan en Luit richting "de bosjes" zag lopen. (wat zouden ze daar toch altijd doen?)
Ik er achteraan, dwars door de absurd modderige en natte baggerpaden naar onze prachtige werkplek. En hebben we daar toch maar weer mooi een paar fraaie kneiters voor de rest die het te slecht weer vond omgelegd en netjes in de houtwallen verwerkt en de grote stapels stammen verder laten aanzwellen.
Tijdens koffiepauze, toen het weer wat begon te regenen in de stal lekker droog gezeten, en het feit dat het kleinkind van de boer begon te huilen, lag niet aan ons, maar aan het feit dat hij (Henk) even een papiertje moest halen. Want hij heeft biest voor Lydia, die zou hij daarvoor even een belletje geven. Biest is een "speciale lekkernij" waarvan mijn vader ook wel "pap lust", andere mensen gruwen er echter van. Het is de eerste melk die een koe geeft na de geboorte van een kalf. "Geler en dikker" dan gewone melk, ik hoor nu al wat lieden flauwvallen... :-\
https://nl.wikipedia.org/wiki/Biest_(melk)
  Na de koffie weer droog kunnen werken, flink huis gehouden in het bos en in de slootkant (u weet, mijn "favoriete plek", soms zelfs zo favoriet dat ik de walkant even "tijdelijk verlaat" - maar niet deze keer).
De lunch op een beschutte plek, en erna nog even wat grote jongens "soldaat gemaakt". Het bos wordt leger en leger, en Johan maar blijven volhouden dat dit alles "natuurwerk" is. Ja, ja... :-D
Luit werkte weer als een beest door, wat een energie zit er in zo'n man van "respectabele leeftijd". Kun je een huisje op/van/met bouwen.
Van mijn verder open gescheurde broek kreeg Johan natte dromen, dat er kapitalen mee te verdienen zouden zijn. Want het schijnt helemaal "in" te zijn om met een half open gescheurde broek rond te lopen. Ziet u nou wel, altijd al gedacht dat ik m'n tijd ver vooruit was, en zeer modieus gekleed bovendien (broek van de kringloop, voor een prikkie). Johan stelt voor om met de rodaxen nieuwe broeken te gaan bewerken en voor goud geld aan de jeugd te gaan verpatsen. Kunnen we straks i.p.v. naar de Eifel naar een ander bossig gebied. Wie weet wel, Italiƫ of zo, van de hevige neven-opbrengsten... :-$
Zo, het zat er weer op, ik ben weer schoon en zit moe maar voldaan achter de kompjoet. En typte even dit persoonlijke verslagje voor de thuis gebleven meute.
Volgende keer graag weer meer mensen, al was het, zei Johan, "lekker rustig in het bos". Volgende zaterdag gaan we het voor hem wat minder "rustig" maken, als het aan jullie ligt.
Toch? Vele handen maken licht werk, en het schiet nog op ook!

Groet                                                  
                                                                                                           link naar foto's van Peter.
Peter S.                                                                                http://myalbum.com/album/aQ2iuBxp6J9R

Geen opmerkingen:

Een reactie posten