zaterdag 9 januari 2016

Gevarieerde dag


Beste allemaal, 
Het was weer eens een andere werkplek in het Ommedijkse Bos als we gewend waren. Ik denk dat dit positief werkte.We waren met 10 á 11 deelnemers.(preciese aantal weet ik niet). De grond was droger en we hoefden het werk niet naar voren te sjouwen en dat scheelde hééél veel energie.
Voor de thuisblijvers : we hebben helemaal achter in het oude bos gewerkt. Hier ligt aan de noordoost kant een stuk wat we als hakhout beheren. Hierdoor krijgt het land van de Fam. Nell net genoeg zonlicht om het gras hier goed te laten groeien. Tegelijkertijd hebben 3 personen aan de oostoever van het bos de over de sloot hangende takken terug gesnoeid. (het hangt nu weer in het bos.) Flip en Arie bedankt voor het gebruik van de stokzagen.
Eén van de overhangende takken bleek een hele Meidoornstruik te zijn. Deze was onder aan de stam helemaal uitgescheurd. Paul en ik zijn na de 2e pauze begonnen om deze te verwijderen. Nou nou nou, dat hebben we geweten. De struik hing aan de overkant in een Essenstruik, zo vast als maar kon. Tja, wat doe je dan. Dan maar de boom in. Nou Peter, je bent van de troon gestoten door Paul. Al klauterend kroop hij over de stam, tussen de Meidoorntakken door tot halverwege de struik, Vanaf dit punt begon hij de struik van boven naar beneden uit te kleden. Dit bleek geen pijnlijke aangelegenheid, want deze Meidoorn had nagenoeg geen doorns. De struik is nu tot aan de kale stam helemaal weggezaagd. De takken, waarvan een deel aan de overkant in het gras liggen moeten nog in de takkenwal worden verwerkt.
Wederom kunnen we weer op donderdag werken. Laten we dit dan weer aan elkaar doorgeven. Mocht er donderdag niet worden gewerkt dan maken we zaterdag het hoekje achter in het bos af en ruimen we de Meidoorntakken op. Henk Nell heeft aangeboden om het hout wat helemaal achter uit het bos komt in het voorjaar / zomer met de trekker naar voren te rijden.
Ik wens jullie een prettige werkweek en ik hoop jullie allemaal weer komende zaterdag te zien. Laten jullie het even weten of jullie donderdag kunnen ?

Groetjes,
Johan
Nog wat foto's van vandaag

3 opmerkingen: