zaterdag 16 januari 2016

Takkenrillen en hagelstenen

Beste Hakkers,
Vandaag was tot nu toe de eerste winterse dag van deze winter. En dat hebben we gewe-
ten. Jullie hebben waarschijnlijk regelmatig ge dacht:die Johan heeft de werkplek weer goed
uitgezocht. Werken aan de noordkant van het bos, aan de rand van de polder. Met de noor- delijke wind 6 Beaufort rechtstreeks over het Valkenburgse Meer en de polder, hagelbuien en 3 graden. BRR. Dit verslag maak ik nu dus ook met een gezicht die code rood aangeeft.
We waren vandaag met 11 deelnemers. Wat werkt een grote groep toch lekker en er wordt veel gedaan en het is beregezellig. Voor de koffiepauze hebben Paul en ik de overhangende Meidoorn van vorige week verder in de takkenwal verwerkt. De kruin van de struik lag in het weiland, dus eerst daarheen om alles fijn te hakken en over te gooien naar het bos. De rest van de dag hebben we met elkaar er voor gezorgd dat de hoek achter in het bos en over de sloot hangende takken aan het eind van de dag klaar was. Bij deze hebben we aan de wensen van de Fam. Nell voldaan.
Aan het einde van de werkdag vonden we in het oude essen bos nog een heel jong eikje. Deze is waarschijnlijk door Vlaamse Gaaien overgebracht. Althans de eikel. ( ik heb het nog steeds over de Vlaamse Gaai). Op de laatste werkdag wanneer we de elzen uit gaan planten krijgt dit eikje ook een nieuwe zonnige plek.
Het was vandaag toch geen gevarieerde dag. Een bepaalde hakker snapt me wel. Het was dan wel geen gevarieerde dag, behalve de wijze van waarop het snoeihout verwerkt wordt. Dat was wel gevarieerd. Er lag op de werkplek aan de achterkant van het bos een behoorlijke takkenhoop.Het is misschien vori- ge week met alle goeie bedoelingen daar neergelegd, maar laten we deze takken voor- dat we naar huis gaan in de houtril verwerken. Hiermee voorkomen we dat iemand anders deze takken alsnog op moet ruimen. Dit geldt trouwens ook voor het stamhout.
Aangezien onze website toch regelmatig door " buitenstaanders " bekeken wordt, zeg ik deze personen veel plezier met het lezen van de verslagen en het bekijken van de foto's en kom eens een keer langs en reageer voor meer informatie.Het is zo leuk !!! 

Ik hoop jullie komende zaterdag weer allemaal te zien. En wie het nog niet weet :

                                                    http://groepwan.blogspot.com

Groetjes,
Johan.                                            

Klik hier voor meer foto's

Geen opmerkingen:

Een reactie posten