zaterdag 2 januari 2016

Na regen....

                            Beste allemaal,                                                           
Om te beginnen wens ik iedereen die er vandaag niet bij was een gelukkig, gezond en groen 2016. De eerste werkdag van het nieuwe jaar zit er op. Deze eerste dag hadden we gelijk een nieuwe vrijwilligster, Wendy Verhoog. Namens de hele groep heet ik je welkom en dat je maar veel plezier aan het zagen mag beleven. Het weer was met ons, al was het vergeleken bij de afgelopen maanden wel fris. Ongeveer een half uur voor aanvang werd het droog en dit bleef het gelukkig ook.
We waren vandaag met 9 deelnemers. 9 deelnemers die weer naar hartelust hebben gezaagd. ( dit gaat iedere week wel afgezaagd klinken ). En toch, toch denken we hartje winter aan het komende voorjaar. Al zijn het alleen al de bloeiende struiken en kruiden. Om er zo maar een paar te noemen:
bloeiende elzen, bloeiend hondsdraf, bloeiende koekoeksbloem en het eerste bloempje van het fluitenkruid. Er stond zelfs al een vlier met uitlopend blad. Waar gaat dit heen. 
Piet en ik hebben de nestkasten van de torenvalken en die van de bosuil weer voor het komende broedseizoen schoon gemaakt. Kleine kinderen kunnen er een bende van maken, maar vlak vogels ook niet uit. In de kasten lag een dikke aangekoekte laag van braakballen vermengd met uitwerpselen.
 Helaas hebben we het afgelopen jaar geen 
huurders gevonden voor de bosuilenkast. 
Alhoewel er af en toe wel kijkers binnen zijn 
geweest want er lag een uilen braakbal in.
 Vanaf komende week wordt er ook op donderdag gewerkt, waarbij we gestaag doorwerken richting de finish. Komende zaterdag wil ik met iemand een begin maken om her en der de overhangende takken boven de sloot weg te zagen. ( oostkant van het bos ) De hoeveelheid takken valt wel mee maar de bereikbaarheid hiervan vergt denk ik behoorlijk wat tijd. Er is toevallig niemand in de groep die via via aan een stokzaag kan komen? Zo niet dan ligt hier een uitdaging voor Peter?
Ik wens iedereen een prettige werkweek en hoop jullie allemaal komende zaterdag weer te zien. Geven jullie even door wie er donderdag wil werken?
 
 Groetjes,
Johan     
                                                 

                                                            Link naar meer foto's
     


                                                                                                                                  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten