vrijdag 23 oktober 2020

Einde van de WAN?

 Helaas heb ik (nog) geen toestemming van de Wassenaarse krant om een artikel uit dit blad over te nemen op onze website. Lees daarom zelf eens het artikel op blz. 25 in editie 42 van  de Wassenaarse krant betreffende bebouwing op het Ammonslaantje en de mogelijk ver strekkende gevolgen. Ook in editie 43 van dit blad is op blz 17 een artikel te lezen over opoffering van weidegebied aan de zuidzijde van het Valkenburgs meer. De natuur is de grote verliezer..........

Link:   http://www.dewassenaarsekrant.nl/archieflijst-edities/



3 opmerkingen:

  1. De tekening in het artikel laat Brasserie Buitenhuis zien. De bedreiging voor het Ommedijkse Bos zit hem in de mogelijke uitbreiding van het zandwinningsgebied. Ik denk dat als wij t.z.t. kunnen aantonen/melden welke bijzondere (en hopelijk ook beschermde) dier- of plantensoorten zich in het bos bevinden, we heel wat kunnen tegenhouden. Misschien dat we voor het zover is een artikel kunnen laten plaatsen in de media door bijvoorbeeld een journalist en fotograaf uit te nodigen, rond te leiden en een artikel te laten schrijven? Laten we duimen (en indien nodig) strijden voor het behoud van 'ons Ommedijkse Bos'!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank voor de reactie .
      Het Ommedijkse Bos loopt niet direct gevaar omdat er ongeveer 10 meter achter het bos een waterleiding en een gasleiding loopt.
      Er blijft dus een bufferzone over. Maar ondanks dat betekent het wel dat de recreatie en de daarbij behorende drukte een stuk dichterbij komt te liggen , met alle nadelige gevolgen.

      Verwijderen
  2. Floris Stoter
    vr 23 okt. 17:46 (4 dagen geleden)
    aan pieter.helen

    Hi Piet,

    Zoals in één van de artikelen al aangegeven wordt, op het moment dat één huis wordt goedgekeurd dan is de kans aanwezig dat de volgende dat ook wordt. Helaas is dit in het hele Groene Hart, en in andere delen van Nederland, al het geval. Er is een obsessie om het land vol te bouwen en dat gaat ten koste van groen. Ik heb de afgelopen maanden in heel het land natuurgebieden bezocht en het is overal hetzelfde. Overal nieuwbouwwijken, meestal op voormalig landbouwgrond of braak land dat voor veel flora & fauna belangrijk is.

    Ik weet niet direct of dit het einde van Wan betekent maar de bouwlust is wel typisch voor hoe het momenteel gaat. Laten we wel wezen, zelfs het verlagen van de maximale snelheid op snelwegen ten behoeve van de luchtkwaliteit is alleen doorgegaan zodat er meer huizen gebouwd konden worden, niet eens vanwege de wettelijk gestelde klimaatafspraken. Maar wellicht dat het groen in Wassenaar gespaard zal worden.

    Floris

    BeantwoordenVerwijderen