zaterdag 17 oktober 2020

kasten twee



 Zaterdag 7 november start zaagseizoen. Aanvang 10 uur.


 Boerderij Boterhuis, Zijldijk 7, 2362 AE Warmond ( Boterhuispolder )

 Beste allemaal

De 2 nestkasten hangen ! Dankzij een mooie fotoreportage van de broedende Ransuilen hangen er nu 2 gratis nestkasten van Torenvalk en Bosuil. Maar het ophangen had nog wel behoorlijk wat voeten in de aarde. Want hoe krijg je de toch best zware kasten omhoog getakeld en ter plekke gemonteerd? Vandaag waren Hans, Peter en Hein goed op elkaar ingespeeld en hadden ze de juiste werkwijze al snel uitgevonden waardoor de kasten vrij makkelijk konden worden opgehangen.

De komende 2 weken zal er niet worden gewerkt. Onze eerst volgende werkdag is op zaterdag 7 november. We zullen een aantal zaterdagen werken in de mooie Boterhuispolder. We verzamelen op het erf van de voormalige boerderij van Sjaak en Pip, nu dus van Gerard en Mieke Mul. We zullen het geriefhout/pestbosje in de polder grotendeels kort zetten en de eerste begeleidingssnoei uitvoeren in de nieuwe hoogstamboomgaard. Na uitgebreid overleg met de overkoepelende Groene Motor ( waar wij en andere groene vrijwilligersgroepen onder vallen ) is besloten dat we deze winter werkdagen blijven organiseren. Bij ons aan de slag gaan MAG, maar moet niet. Het moet voor jullie vooral veilig en goed voelen.

Buiten de algemene R.I.V.M. regels geldt het volgende specifiek voor ons:

Iedereen moet voor eigen werkhandschoenen zorgen.

Er zal ontsmettingsmiddel aanwezig zijn om het gereedschap te ontsmetten. Zelf een flesje meenemen om de handen te ontsmetten is aan te raden .


We zullen verspreid op de plekken werken. In groepjes mag, met een max. van 4 personen op min.1,5 m afstand. Normaliter werken we al verder uit elkaar omdat dat qua werk ook veiliger is.

In de pauzes zullen we ruim uit elkaar zitten, liefst in de open lucht.

Al met al belangrijke maar noodzakelijke maatregelen ( waar heb ik dat meer gehoord ).

 Ik weet niet hoe de omstandigheden begin november zijn, maar ik weet wel dat de groep deze winter een stukje kleiner zou zijn. Al met al hoop ik toch dat we elkaar op 7 november zien en hopen dat we in goeie gezondheid de komende maanden doorstaan.

Dit verslag is binnen enkele dagen te lezen op groepwan.blogspot.com

Pas goed op jezelf,

Groet, Johan.  




Geen opmerkingen:

Een reactie posten