zondag 19 juli 2020

Kreek 3

Beste allemaal,
Gisteren is er voor de 3e zaterdag op rij weer gewerkt in het Ommedijkse Bos. De oude kreek wordt naar eigen inzicht uitgediept. Door sommigen ondiep en breed, door anderen diep en smal of er worden mooie ronde poelen gegraven met als afscheiding van het werkterrein van de buurman, een droog gedeelte waar helemaal niets aan gedaan wordt. Afgelopen zaterdag is er bovendien weer een soort bospad ontstaan, zodat er weer redelijk gelopen kan worden.
ZATERDAG 25 JULI gaan we weer verder met de zgn. “ kreekklus “ . Laat even weten of je van plan bent om te komen.                        
Een andere zomeractiviteit.
Tussen half juli en half augustus slaan de hormonen van de reebokken weer op hol, oftewel de bronsttijd barst los. Ook in en rond het Ommedijkse Bos. Er leeft hier een roedel max. 7 reeën .( 6 geiten en 1 bok ). Dankzij het dichte struikgewas en de dichte kruidenbegroeiïng is ons bos een ideaal bos voor ze .  Overdag liggen ze beschut tussen het hoge struikgewas en 's avonds steken ze over naar het weiland om daar te grazen. Rond die tijd komt de bok in actie. Waarom ? Hier kan hij snelheid maken om achter de geiten aan te rennen. Iets wat in het bos niet kan. Hij jaagt ze dan ook helemaal op. Het gevolg is dat je dan ook 's avonds de hele kudde over de weilanden ziet rennen, met de bok er achter aan. Dit gebeurt vaak op een perceel grenzend aan het bos. Maar het blijft wild. Deze kan je niet op afspraak bestellen en hoeft dus niet elke avond raak te zijn. Vorig jaar heb ik dit voor het eerst en per toeval aan de rand van “ ons bos ‘ mogen waarnemen. Helaas had ik geen telescoopkijker bij me om het goed te kunnen bekijken.
De komende 3 weken wil ik proberen om iedere week een avond te gaan kijken. ( donderdag, vrijdag of zaterdagavond ). Mochten jullie interesse hebben om mee te gaan dan hoor ik dat graag.

Groet,
Johan

Geen opmerkingen:

Een reactie posten