zaterdag 4 juli 2020

Kreek 1



Vandaag is begonnen met het uitdiepen van de kreek, op voorwaarde dat er weinig of geen water in zou staan.
Eerst maar eens met z'n drieën het natte bos doorgekruist om het één en ander te controleren. Het gedeelte tot aan de oude meidoornopslag, dus bij de eerste loopplanken, staat vrijwel droog. In het middenstuk staat hier en daar water, is op sommige plaatsen drassig en er zittten daar ook wat droge stukken in. Het laatste gedeelte, dus in het oude bos, staat droog.
Dus besloten we daar ons bivak op te slaan en de spades te laten doen waar ze gemaakt voor zijn.
Nadat elk van ons een miniatuur schuttersputje in de oude kreek had gegraven, opperde Hans: ,,Het is misschien wijs om Johan even te bellen; beter om dan aan de zuidzijde van de kreek bij de ingang van het bos te beginnen, want daar is het wel heel ondiep".
Na Johan gebeld te hebben, verplaatsen we onze werkzaamheden dus naar het begin van de kreek. In totaal is er circa 15
meter grond, van één spadesteek diep, verplaatst. Het is zwaar werk: je moet zowat elke kluit klei van je schop schrapen en de wilgen langs de kreek blijken hun wortels bij voorkeur in de kreekgrond te verankeren. Maar het is wèl werk wat voldoening geeft! De amfibieën zullen er wel bij varen.
Voordat we huiswaarts keerden, nog even de jonge aanplant (wilgjes) en de bloemen langs de nieuwe mestplaats op de noordkant bekeken.
Op één wilgenstek na is alle aanplant aangeslagen.
Tot de volgende keer.
groeten van Peter, Hans en Piet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten