zaterdag 11 juli 2020

Kreek 2


Het verschil tussen winter en zomer is twee tot twee en een halve meter hoog!


Vandaag zouden we verder gaan met uitdiepen van de kreek op voorwaarde dat deze min of meer droog zou staan. Dat was na de regenval van afgelopen week niet het geval, dus begonnen Hans en Peter met het begaanbaar maken van de noord-zuid route  aan de oostzijde van ons bos met als startpunt de ingang. Ondertussen hield ik me bezig met het wegknippen van de rietkraag voor de bijenkast. Tevens heb ik nog wat gespleten stammetjes uit de kast gehaald (die worden door de bijen niet gebruikt vanwege de kans op binnendringen van parasieten) en vervangen door bamboestokjes. Vrijwel op hetzelfde tijdstip dat ik hiermee klaar was, zag ik Peter en Hans die het eerste stuk pad begaanbaar hadden gemaakt. Nu eerst maar eens even een pauze! Na deze koffiestop gedrieën begonnen met het noordzuid pad aan de westkant. Het eerste gedeelte ging vlot maar na de brug halverwege overgestoken te hebben, kregen we naar het noorden toe werkend met een rimboe-achtig gebied te maken. Na een jaar of tien in dit bos gewerkt te hebben dacht ik wel te weten waar de paden zo ongeveer liepen, maar....lees de openingszin van dit stukje nog eens! Er was haast geen doorkomen aan!! Zelfs zo erg dat, met de twee hoge essen in het middenstuk als baken, we besloten om maar van de noordkant af te gaan proberen erdoor te komen. Dus terug over de loopbrug en het openstuk aan de westkant doorkliefd, door het oude bos, de kreek over en langs de bosuilkast met de zon in het gezicht aan de noordkant van de rimboe ,,de gang er in gezet,,. Natuurlijk ook hier ,,van dik hout zaagt men planken,, ( mix van meidoorns, duimdikke braamtakken en 2 meter hoge brandnetels)

Halverwege dit stuk hoorden we Johan langs de kreek roepen. Die kwam nog even poolshoogte nemen en vragen of we al de lunch hadden gebruikt. Het was inmiddels 12.50 uur! We besloten te stoppen en de laatste ongeveer 40 meter te bewaren voor volgende week.

Na nog even de ingezaaide bloemenstrook bij de aangeplante meidoorns aan de zuidkant van de boerderij bewonderd te hebben, togen we huiswaarts.
Voor de leden van de Wan die een avontuur als dit willen meemaken: volgende week laatste kans!

Groet,

Hans,Peter,Johan,Piet.









Geen opmerkingen:

Een reactie posten