zaterdag 14 maart 2020

Kaasdip
Beste allemaal,

Voor mij is dit het laatste verslag van een qua werk afwisselende en qua weer natte en zachte winter. Een winter waarbij we de eerste anderhalve maand (november-half december) doorbrachten op boerderij Nellesteijn. Hier hebben we vrijwel het hele erf verjongd. Het meeste werd kort gezet, behalve enkele voor de biodiversiteit belangrijke soorten zoals Veldesdoorn, Meidoorn en Vlier.
Na boerderij Nellesteijn vertrokken we richting boerderij Boterhuijs. Hier stond nog een perceel hakhout en enkele knotwilgen op ons te wachten, ook op het erf.
Nadat we deze plek verlieten, vertrokken we naar 2 haltes verder richting de Kaag. Wat zeg ik: op de Kaag. Tot 2 weken geleden werkten we daar op boerderij de Eenzaamheid. Ook hier hebben we weer een groot deel van de erfbeplanting kort gezet incl. het snoeien van de fruitbomen. Voor het eerst in de geschiedenis van de WAN hadden we hier een discussie over een nieuw te bouwen stal en of we hier aan mee moesten werken. Maar ja, ook dit hoort bij een werkgroep.
De afgelopen 2 dagen vertoefden we op een plek waar we deze winter nog niet hebben gewerkt, nml. het Ommedijkse Bos. Hier hebben we werkelijk alles gedaan. Zagen, planten, nieuwe mestsilo camoufleren met Wilgenstek, bijenmengsel inzaaien, werken aan het bijenhotel enz. Het blijft toch heerlijk om een paar zaterdagen echt in de rust van een bos te werken. De helicopter en de ronkende legervoertuigen namen we voor deze keer voor lief.
Ieder jaar noteer ik na de werkdag bijzonderheden zoals weer, aantal deelnemers enz. Zo zijn er totaal deze winter 19 dagen gewerkt, is er totaal 144 uur gewerkt, en is er totaal 2736 manuren gemaakt. Het is maar dat jullie het weten!! Ja, ik ben gek... Maar feit is dat we deze winter héél, héél veel weg hebben gezaagd.

 
Maar dan toch nog even terug naar afgelopen zaterdag. We werden deze keer in de watten gelegd door de Fam. Hoogendoorn/Nell. Op een zelf gemaakte picknickplek genoten we in de zon, vrij van wind en hopelijk vrij van Corona van koffie met cake en de lunch vergezeld van de zgn. dipkaas. Na de Bosuilendip van vorige week dus nu deze kaas dip.

HIERBIJ WIL IK ANNEMARIE EN JOHAN NOGMAALS BEDANKEN VOOR DEZE
LEKKERNIJEN .

De komende 2 weken zullen we dus bij Gerard en Mieke in de Boterhuispolder verder gaan met de houtwal. Het lijkt me leuk om samen met hun deze biologische boerderij tot een succes te maken. Dick en ik zullen er niet bij zijn omdat wij ons t/m juni actief zullen inzetten bij de bescherming van weidevogelnesten, in ieder geval in de Zwanburgerpolder en zo nodig op het land van Gerard en Mieke. We vertrekken ook om 10 uur vanaf boerderij Boterhuijs, dus we zullen elkaar in ieder geval zien.
Aangezien ik de komende weken geen verslagen maak wil ik hierbij iedereen bedanken voor jullie inzet en enthousiasme van de afgelopen maanden. We hebben veel gelachen, goede gesprekken gevoerd maar bovendien heel veel werk verzet en dat geldt zeker voor onze  Daan die ons de afgelopen winter ontdekt heeft en die toch heel wat hout voor ons heeft weggereden.
Iedereen bedankt en blijf reclame voor onze werkgroep maken.

Groet,
Johan.


Tientallen dichtgeb(r)eide bamboe- en rietstengels terug geplaatst tijdens renovatie bijenhotel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten