zaterdag 29 februari 2020

Eenzaamheid 20206


Vandaag maakte de app van buienradar een beetje de dienst uit in onze planning van vermoedelijk de laatste werkzaamheden dit seizoen op de Eenzaamheid.
Er waren nog wat afrondende klusjes te doen. Onder andere moesten er nog wat bomen ,,geknot,, worden.
De buienradar gaf aan dat het rond 12.00 uur zou gaan spetteren, waarna het gespetter in rap tempo over zou gaan in geplons.
Het was dus zaak zo efficiƫnt mogelijk ,,ons ding,, te doen en voor het zingen van de regen het bos uit te zijn, bij wijze van spreken. Drie mannen deden het knotwerk en de andere zes vrouwen en mannen volgden de man met de zaag naar de nog te knotten bomen.
Het vlotte allemaal zo snel dat we rond 11 uur de koffiebreak hielden, waarna drie man zich bezig gingen houden met de verwerking van de afgezaagde takken in de houtwal.
Onze weerman hield ons regelmatig op de hoogte van het naderend buien onheil. Het werd steeds donkerder en de hele ploeg schakelde rond half twaalf over naar de 2e versnelling. De eerste spettertjes meldden zich, maar voordat het losging met hemelwater zaten we droog in de schuur aan ons boterhammetje: het werk zat er op.
Nu nog droog proberen over te varen..... Dat is helaas niet gelukt.
Onderweg naar huis in de auto, met de ruitenwissers in de snelste stand tevergeefs proberend de zee van water weg te werken, dacht ik aan de twee leden van de Wan die op dat moment op de fiets richting huis peddelden....
Volgendeweek zaterdag 7 maart 10.00 uur op Nellesteijn.

Piet.


 




Geen opmerkingen:

Een reactie posten