zaterdag 22 februari 2020

Knoop doorhakken

Beste allemaal,

Het bestaat echt: werkdagen waarbij je denkt: waar doe ik goed aan. Zou ik het door laten gaan of nemen we een snipperdag. ( er is tenminste 1 persoon die genoeg te snipperen heeft ).
Tot gisteravond getwijfeld en vanochtend vroeg de knoop door gehakt. We nemen een vrije dag. Dit verandert wel enigszins  het programma voor de komende weken.
De planning was dat we vandaag het werk op de Eenzaamheid konden afronden.
We zouden dan zaterdag de 29e bij Gerard en Mieke weer een dagje verder gaan aan de houtwal, waarna we 7 en 14 maart op boerderij Nellesteijn zullen werken. Deze 2 laatste data blijven in ieder geval  staan.
Komende zaterdag vervalt de werkdag bij Gerard en Mieke en maken we het werk op de Eenzaamheid af. Ik zal er niet bij zijn, vandaar hieronder een uitgebreide uitleg. Aan het einde van de dag nemen we al het gereedschap ( kist, zak met handschoenen, EHBO kist en krat met zwarte zaagjes en groene handschoenen ) mee naar de vaste wal. Hier komt Gerard of Sjaak het gereedschap ophalen en brengen het weg naar de boerderij. Vanaf hier wordt het in de daaropvolgende week naar Nellesteijn gebracht.
De nieuwe data voor de houtwal is 21 en 28 maart. ( dus na de 2 plantdagen op Nellesteijn .)
Tot slot nog enige uitleg over de werkdag van volgende week.
Chris gaat met 2 personen  de zwaarste bomen met de motorzaag te lijf, 3 personen kunnen de laatste bomen naast de “ koffieschuur “  met de hand zagen. ( met de grote beugelzagen ).
De rest kan op de wilgendijk de doorgang vrij zagen. Vlak voor vertrek is het handig om alle bewerkte percelen even na te lopen op achtergebleven gereedschap.

Hou de komende week ons blog in de gaten. Er zullen 1 รก 2 video’s op komen te staan omtrent de grootse plannen van Joost van  Schie van boerderij De Eenzaamheid.

Groet,
Johan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten