zaterdag 8 februari 2020

Eenzaamheid 20204

JUDASOOR
Nog in een waterig zonnetje startten we de werkdag met z'n achten. Eén groep ging verder met knotten bij het tuinhuisje en de anderen startten met de laatste opruimhandelingen op het perceel aan de zuidwestkant van de stal. Daar bevond zich nog redelijk veel ,,snoeisel,,! De koffiepauze was dan ook een welkome onderbreking van deze toch wel zware klus. In de koffiebreak hebben we besloten dat de hele groep even zou meehelpen met het ,,kaal,, maken van het stalgebied. In het kader van vele handen...kunnen een hoop hout verplaatsen, was dit dan ook bij wijze van spreken in een peez* geklaard.
Boven ons was de lucht inmiddels dicht getrokken. Fijne (niet in de zin van leuke) regendruppels maakten ons werk er wel wat lastiger door. Brillen die beslaan, natte handschoenen, gladde stronken, wat met name langs het slootje-als die stinkende massa de naam sloot mag dragen- waar diverse nog te knotten wilgen, essen en elzen stonden, soms voor de nodige capriolen garant stonden. 

Eén van de knotters stelde voor om met het werk door te gaan tot het af was, dan de lunch achter de hooiberg te doen, waarna we bijtijds konden terugvaren naar de overkant. Dit voorstel werd met instemming begroet. Uiteindelijk was het het dus een driekwart werkdag in plaats van een hele.
Volgende week het nalopen, zo u wilt de nabewerking, van diverse geknotte bomen.
Om 09.45 uur op de ,,dijk,, bij de Kaag!
Iedereen nog een fijn weekend.

Groet,
Piet.

* peez: erg snel.















3 opmerkingen:

  1. Zijn in het " Stalgebied " de 2 fruitbomen ook al om ?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Nee, die staan er nog. Er zat markeringslint om elke boom....

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik denk dat Jan ze toch weg wil hebben.
    Ik hoop trouwens dat onze wildcamera de storm daar heeft doorstaan .

    BeantwoordenVerwijderen