zaterdag 3 februari 2018

Topdag Boterhuispolder



Beste allemaal,

Als iedere laatste werkdag eens een normale werkdag kon zijn, dan…………..dan  hadden we het hele seizoen een top opkomst  waarbij er verschrikkelijk veel werk zou worden verzet.
Of het er nu aan lag dat iedereen graag nog één keertje bij Sjaak en Pip wilde zagen, of dat we blij waren dat we volgende week naar de Kaag gaan.  Waar het ook aan lag : het was een onvervalste topdag.
We waren maar liefst met 11 deelnemers. GENIETEN ! Zo’n dag valt denk ik bij iedereen heel erg goed, zeker bij mij. En nu heb ik het niet over het Bokbiertje wat naast me staat. ( het is maar goed dat ik dit verslag niet hoeft te schrijven ).
Rond 10 uur gingen we met 11 welwillende houthakkers naar de houtakker, het werkgebied van een houthakker. Al was het weer nu niet echt al te best, iedereen legde, met een constante motregen  op de kop, de ene na de andere boom plat. Wat ons wederom opviel was de diversiteit aan bomen die hier staan. OK , Essen, Elzen en Schietwilgen zijn ooit door de boeren aangeplant, maar soorten als Vlier, Lijsterbes en Vogelkers zijn toch spontaan, nou ja door de vogels,  hierheen gebracht.
Wanneer de Es het hier ooit misschien  niet meer houdt, dan zijn er Hakhoutsoorten genoeg om het bos mee te vullen.
Gedurende dag werden niet alleen de bomen dunner en lichter, de lucht klaarde ook op, we kregen blauw en zelfs nog even zon. Terwijl onze weerman Piet…..Paulusma toch iets heel anders voorspelde. Tijdens de dag werd er ook zo afwisselend mogelijk gewerkt. Zo had ik op de boerderij een sloothaak gevonden om de sloten links en rechts van het bos te ontdoen van onze  verloren, verzaagde  en verwaaide takken. Het is bekend dar het gereedschap op de boerderij niet van de beste  en niet van de modernste kwaliteit is. Dit bleek wel weer tijdens het gebruik van de sloothaak.
Alleen al om zo’n ding op te tillen en nu heb ik het nog niet over bukken en zeker niet om de sloothaak gevuld met takken en bagger weer terug te trekken .Pffff.
Hans v. Bemmelen hoopte met de motorzaag de zware Wilgenpoken van vorige week te kunnen zagen. Al het benodigde gereedschap had hij bij zich, maar helaas. Chris, die de zaag heeft was er niet. Vervolgens toch maar met de handzaag de poken afgezaagd. Het duurt langer, maar het maakt geen lawaai.
Na de middagpauze stond alleen nog het achterste deel van het bos. Het bestond uit vrij dunne boompjes met enkele grote Wilgenstobben . Deze wilgen hebben we met man en macht nog af zien te krijgen. Rond 14.30 u waren we klaar, gereedschap opgeruimd en afscheid genomen  van boer Sjaak. Deze was zoals altijd hartelijk en dolblij dat we dit weer voor hem hebben gedaan. Zo blij dat we 100 Euro voor in de pot kregen. Wat is het toch schitterend wanneer iemand op deze manier z’n waardering uit.
Vanaf komende zaterdag gaan we voor 3 á 4 zaterdagen naar de Zwanburgerpolder .
Voor diegenen die hier nog nooit geweest zijn: we verzamelen om 9.45 u. aan het einde van de Zijldijk links. Rechts gaat de pont naar de Kaag societeit . Maar wij verzamelen dus links.
Bij aankomst liggen aan de rechterkant, voor een bruine schuur, enkele parkeervakken. Hier kunnen jullie de auto kwijt.
WEES ER OM 9.45 UUR. DAARBIJ DE WATERKANT.

Groet,
Johan

Geen opmerkingen:

Een reactie posten