zaterdag 7 januari 2017

Rookworst

Het was een koude, maar mooie dag op een bijzonder locatie: de Boterhuispolder.


Beste Hakkers,

Ik denk dat we het er allemaal  over eens zijn dat we het nieuwe jaar sfeervol, vol energie,  maar koud zijn begonnen.
6 januari hadden we onze nieuwjaarsreceptie in het Ommedijkse Bos. De meesten van jullie hebben de foto’s van 6 en 7 januari gezien. Zo niet dan kunnen jullie dit over enkele dagen op ons blog bekijken. Ik denk dat iedereen het er wel over eens is  dat dit de leukste en sfeervolste nieuwjaarsreceptie ooit was. 
Rond 17.30 u.  begonnen de eerste deelnemers binnen te druppelen. Gerco had achter in het bos, tussen de hoge bomen, een kampvuur gemaakt. Een kuiltje in de grond gevuld met gesprokkeld hout, primitieve bankjes er omheen. Dit waren de ingrediënten voor een, wat later bleek, een schitterende avond.
Langzamerhand kwam alles tevoorschijn wat iedereen mee had genomen.  Wijn, allerlei biertjes, hartige taart, geHAKtbrood  ( hoe toepasselijk ) enz. enz. alles was voor handen.
Maar waar iedereen voor kwam was natuurlijk de Erwtensoep van Gerco. Deze, het gaat hier om de Erwtensoep, hing in een pan op temperatuur te komen boven het vuur. Ook voor de vegetariërs was rekening gehouden met o.a vegetarische Erwtensoep. Wie dacht dat het na de Erwtensoep gedaan was met de pret had het mis. Er waren nml ook worstjes aanwezig die we zelf op de finse manier op het vuur konden braden. De finse manier is simpel. Gewoon een worst op een puntige tak steken  en dan maar gaan met die b worst. Om 21.30 u. gingen we voldaan en enigszins koud naar huis. 
Bij deze wil ik namens de hele groep Gerco nogmaals bedanken voor de geslaagde avond.
Na vrijdag komt natuurlijk zaterdag. De grote vraag was natuurlijk wie komt er na zo’n gezellige avond  en wie durft het aan om over de beijzelde weg  richting de Boterhuispolder te komen. Er kwamen toch nog 7  deelnemers het boerenerf binnen glijden. 
De komende maand werken hier op het erf  van de fam. v. Schie. We zijn begonnen aan een perceel Hakhout wat achter de boerderij ligt. Het is een vrij smalle lange strook bestaande Es, Vlier, Iep, Esdoorn, Els en Lijsterbes. Qua beplanting dus een gevarieerd perceel. We doen hier in principe hetzelfde als in het Ommedijkse Bos. We maken hier alleen geen houtrillen. Dit geeft vlak bij een erf met opslag van voedsel veel “ ongedierte “. Het snoeihout lopen we dus via een bruggetje over de sloot naar het weiland alwaar het van het voorjaar versnipperd wordt .
Wat is het hier toch altijd heerlijk rond struinen op een boerenerf die alles behalve netjes en steriel is. Een hobbelige bestrating, oude gammele schuurtjes waarvan er geen één recht staat, hier kippenschuur, daar een duiventil, rond scharrelende kalkoenen ( kulekulekulekul)  enz. Kortom :  een  beestenbende, maar wel een hele leuke beestenbende waar tussendoor ook nog een aantal hele leuke vrijwillig(st)ers rond lopen.
Wie hier nog nooit geweest is nodig ik hierbij uit om eens de komende weken te komen kijken of misschien zelfs mee te werken.  
 Groet,
Johan.







https://myalbum.com/album/hn194fZeqBLR
Nieuwjaarsvuurtje 2017
https://myalbum.com/album/2XAPsm1FVnux
Kulekul 2017
                                                                               
                                                                                    











Geen opmerkingen:

Een reactie posten