zaterdag 3 september 2016

Zakkenvullen






Als de zomervakantie voorbij is….

De eerste zaterdag in september is het bijna traditie geworden dat er in het Ommedijkse Bos een aanvang wordt gemaakt met het verwerken van het afgelopen seizoen gesnoeide hout. Ook dit jaar : 29 augustus viel deze mail van Johan in de box :

 Beste allemaal,
 Nadat de meesten van ons genoten hebben van een wel verdiende vakantie is het weer tijd dat er gewerkt kan worden. Hierbij een herinnering aan de eerste zaag /sloot/ kloof dag van komende zaterdag. Wanneer het weer niet al te warm wordt gaat deze gewoon door. Zo niet dan staat dit in de loop van vrijdag op de mail. Chris zal gaan zagen. Kan Tim de brandstof en evt. andere benodigdheden meenemen ? Mocht je niet kunnen, wil je dan dit vooraf langs brengen ?
Deze mail is tevens bedoeld als herinnering voor het weekend weg naar de Belgische Ardennen ( Hoge Venen ), van 7 t/m 9 oktober. .. Er kunnen nog mensen mee. Tot nu toe gaan mee : Gerco, Ron, Piet, Lydia en ondergetekende.
Het is iedere jaar weer oergezellig en we maken schitterende wandelingen.
Groet,
Johan

Vermoedelijk door het mooie weer was de opkomst wat mager. Johan, Dick , Chris en Piet waren rond 10 uur aanwezig en togen de wildernis in. Het zaagteam zette rap de tanden in het hout, maar ietwat onwennig liepen de zakkenvullers nog te zoeken naar ,,hoe ging het ook al weer?,, Maar even later lag er toch een zak in het gras en vervolgens kwam Flip vrolijk fluitend het kloofteam aanvullen.  Zo verliepen de uren : zingen van de zaagmachine , klappen van de kloofbijl en zuchten van de zakkenvullers.
Door de warmte zijn we wat eerder gestopt, waarna we nog even een rondje door het bos hebben gemaakt. Vermeldenswaardig is dan nog dat we het krassende geluid van een raaf hebben gehoord en dat we twee reeën hebben gestoord in hun middagpauze.
Tot volgende week?
Piet.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten