zaterdag 24 september 2016

Oud hout...



Beste allemaal,

Vandaag was qua aantal deelnemers een absoluut dieptepunt in deze toch al niet te druk bezochte periode.We waren vandaag maar met 2 personen. Dit waren Arie en ondergetekende.Waar blijft iedereen toch ?
Een aantal jaren geleden kozen we er voor om voorafgaand aan het nieuwe werkseizoen het oude hout kort te zagen, te kloven en te verkopen.  Van dit geld konden we ons eigen gereedschap onderhouden en per seizoen een keer uit eten te gaan. Zoals het er nu naar uit ziet  krijgen we niet alles weg voor het begin van het seizoen in november.
Maar genoeg geklaag. Het blijft vrijwilligerswerk en eerlijk gezegd, eerlijk en heel zachtjes gezegd :   ik vind het ook niet het leukste werk.
Vandaag waren we dus met 2 man, waarvan de jongste het nogal in de rug had. Schandalig genoeg heeft de oudste zich gestort op het kloven en ik heb me bezig gehouden op het perceel waar we de komende winter gaan werken. In deze hoek kruipt en klimt nogal wat klimop. Dit is op zich voor een bos een waardevolle plant.  Heel veel vogels vinden hier allerlei insecten en tijdens de wintermaanden schuilen kleine zangvogels nog wel eens tussen de bladeren van de Klimop.
Maar toch heb ik hier de Klimop van de bomen verwijderd. Althans rond de Stobben heb ik ze uit de grond getrokken.  Hier hebben we de komende maanden alleen maar profijt van. Het scheelt weer wat werk.
Dit perceel is trouwens weer heel anders  als dat van vorig jaar.
Het hout is over het algemeen vrij dun ( westkant, schaduwkant ) en er staat relatief veel dood Essenhout tussen.
Mochten jullie het niet weten, het komende winterperceel ligt wederom achter in het bos, maar dan aan de westkant.
Heb ik dan nog meer te schrijven ? Jazeker.
                                                                                   AANMELDEN NATUURWERKDAG
Enkele van jullie hebben de afgelopen tijd gevraagd wanneer we na  de landelijke natuurwerkdag met onze eigen groep beginnen. Dit is gewoon op deze Natuurwerkdag op 5 november.
We kunnen gewoon met het werk beginnen. Alleen krijgen we hopelijk nieuwe deelnemers die helpen met zagen.
Wie wil er trouwens op deze dag als begeleider mee doen. Er komen max. 20 deelnemers.  7 begeleiders is dan wel genoeg.

Dit was het dan weer voor deze week.
Ik wens jullie een prettige werkweek en hoop jullie  volgende week weer  te zien.

Groet,
Johan

Geen opmerkingen:

Een reactie posten