zaterdag 20 februari 2016

Pootdag

Beste hakkers/planters,


Het zaagwerk in het Ommedijkse Bos is gedaan.

Met 11 man en 2 kinderen, de kleindochter van Arie en de kleinzoon van Piet, hebben we de laatste bomen incl. 2 Meidoorn en 2 Vlieren gezaagd en rond 12 uur waren we klaar. Terwijl wij de laatste bomen aan het zagen waren, hield Chris zich bezig met het her en der korter zagen van de stobben.Dit deed hij uiteraard met zijn geliefde motorzaag .Tim assisteerde hem daarbij om de schijfjes hout te verzamelen zodat we toch weer wat hout hadden voor de stapel.Intussen rijst bij iedereen de vraag hoe we de stapel hout van achter in het bos naar voren moeten krijgen. Maar dat is voor latere zorg.Even na tienen kwam onze vaste houtkoper de laatste zakken ophalen zodat we in september weer met een schone lei kunnen beginnen.De rekening is hiermee weer aardig gegroeid om bv. de laatste werkdag ergens te gaan eten of in september weer naar…..gaan.Na de lunch die we in de luwte van de houtril genoten ( ja, we zitten in Wassenaar ), hebben we een begin gemaakt met het uitplanten van de Elzenzaailingen.Allereerst hebben we de boompjes van het plantbed her en der uitgeplant. Sommigen waren nog wel verschrikkelijk klein.Een fout van mij was om met planten van voor na achter te beginnen. Hierdoor lopen we, als we nieuwe boompjes gaan halen, iedere keer weer tussen de geplante boompjes door. Tja, en als ze dan zo klein zijn dat je ze makkelijk over het hoofd ziet dan werkt dat niet handig.

Volgende week gaan we de grotere zaailingen uitplanten.We werken dan van achter naar voren. De kleinere exemplaren komen weer voor een aantal jaren op het plantbed te staan.Vandaag was in ieder geval een heerlijke dag om te werken. De regen die voor de hele dag voorspeld was, kwam op het moment dat we naar huis gingen.Volgende week gaan we weer verder met planten.Na komende zaterdag hebben we dan nog 2 zaterdagen te gaan. Deze 2 dagen zullen we “ WAARSCHIJNLIJK “ gaan wilgen knotten op en rond boerderij Nellesteijn.

Ik wens iedereen een prettige werkweek en mochten jullie deze week niet genoeg hebben aangepoot , zaterdag gaan we weer door met poten.                


http://myalbum.com/album/Pl61EbgqeUQF
Link fotoalbum
Groet,

Johan.
                                                                        





Net na publicatie van het pootbericht van Johan kwam de uitleg via mail waarom Dick rond de lunch aan zijn stutten trok.Ik bedoel weg beende.Hij is pootje gelicht door een boom.
Bij het snel wegtrekken van zijn voet om een jaap van een stam te ontwijken ( zelf zegt hij ,,een soort Robben hakje'') voelde hij een scherpe pijn in zijn bovenbeen. ( geen kuit) Vermoedelijk ham string (of hak string?) blessure.
Dick, van hieraf beterschap toegewenst door alle hakkers,poters en takkebossers en als je moet rusten , kom gerust langs want in het plantbed is nu ruimte genoeg.

Piet

Geen opmerkingen:

Een reactie posten