zaterdag 13 februari 2016

luierdag ?

Beste allemaal,


Het is misschien dit weekend wel saai zonder verslag, mede daarom voel ik me geroepen om toch wat te sturen. Gisteren waren Dick, Michel en ik op weidevogeldag 2016. Een dag die bedoeld is als het begin van het komende weidevogelseizoen. Zoals jullie weten ruilen bovenstaande personen straks de zaag in voor de nestbeschermer. Dit doen we bij 2 van de 3 veehouders waar we ook zagen. Ik hoorde van Peter dat jullie het zaagwerk bijna af hebben gekregen. Daarom wil ik een oproep doen om met een aantal mensen komende donderdag te gaan zagen. We kunnen ons dan zaterdag volledig storten op het planten. Wie zou er donderdag kunnen en willen werken ? Mochten er geen gegadigden zijn dan maken we het zaterdag met de hele groep af. Het is dan misschien hooguit nog tot de koffie. En dan gaat het seizoen opeens heel snel. Zaterdag de 20e zou er dan geplant gaan worden. Dit zal dan in feite de laatste werkdag in het Ommedijkse Bos zijn. Dit betekent wel dat alle eerder genoemde eigenaren van een spade aanwezig moeten zijn. Na komende zaterdag hebben we dan nog 3 zaterdagen te gaan tot 15 maart. Na deze datum mag er wegens het broedseizoen niet meer gezaagd worden. Hoe en waar willen we nog werken ?
We kunnen er voor kiezen om op boerderij Nellesteijn te blijven en 1 0f 2 zaterdagen te gaan wilgen knotten en misschien wat hout naar voren proberen te brengen. Of we gaan nog enkele zaterdagen naar boerderij de Eenzaamheid op de Kagerplassen alwaar we het hakhout op de dijk aanpakken. ( met uitzicht over de Kagerplassen )
Of we gaan naar Sjaak en Pip v. Schie in de Boterhuis polder. Hier kan er Hakhout op het erf kort worden gezet. In principe is het hier niet echt nodig. ( maar wel gezellig ). Dus jullie mogen het zeggen. Daarom denken jullie nog even aan komende donderdag of een andere dag als er dan meer mensen kunnen.                                ROEPT U MAAR !!! 
 Groet,
 Johan

Geen opmerkingen:

Een reactie posten