zaterdag 6 januari 2024

Eerste Wan dag

   



Eerste WAN van 2024

Op zaterdag de 6e openden we het nieuwe WAN jaar met een groepje van ongeveer 8. De eerste boom van 2024 werd geveld door Peter S, die overigens ook op deze dag het WAN record onderwaterzagen heeft verbroken. Dat terwijl het vele regenwater van de afgelopen dagen redelijk was weggetrokken en de zon goddelijk onze gezichten streelde. Een aangename dag dus en ook een gezellige dag met de nodige ruimte voor praatjes tussen het harde werk door.

Zo ontstond er een discussie over of we niet te veel bomen kortzetten. Je kan zien dat we enthousiast bezig zijn geweest en ons huidige perceel is een stompenveld. Ook vanaf het fietspad langs de N44 ziet het bos er nogal dun uit.

Volgens Johan kan het geen kwaad. Er zal voluit zon tot op de bodem doordringen waardoor de uitlopers snel kunnen opkomen. Chris verheugt zich al op zijn werkje met de bosmaaier om de overvloed aan bramen terug te dringen wat zeker zal helpen om het zonlicht door te laten.

De ochtend werd gezellig afgesloten in de kinderboerderij-schuur met een hapje en een glaasje gluhwein. Een groepsfoto werd gemaakt, maar we vragen ons nog steeds af wie uit de groep nu die ezel was….

Groet, Walter.








               
 
 
Bovenste rij foto's v.l.n.r.:    Oude kreek,    Ron,    Judas-oorzwam,     Arianne, Donkey en Peter.

Volgende rij v.l.n.r.:        mos-klokje zwam,    Chris en Piet,   Peter met appeltaart,     grote vilt-inktzwam.

Serie van 3 foto's v.l.n.r.:    zwarte els,    viltig Judas-oor,    gewoon dikkop-mos,

Onderste rij foto's v.l.n.r.:     gewoon schild-mos,     groot dooier-mos,  klontjes-trilzwam. 

 

 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten