zaterdag 18 februari 2023

Takkenbos


Beste allemaal,

Afgelopen zaterdag was er dan eindelijk weer tijd om in de Zwanburgerpolder (boerderij de Eenzaamheid) te werken. We waren met een bescheiden aantal van 6 man. Dit kwam waarschijnlijk door de harde wind en de voorspelde regen. We zullen in ieder geval de komende 2 - 3 zaterdagen op de houtkade langs de oever van de Kagerplassen werken. Buiten het “kort zetten” van de wilgenstobben zullen we met de takken meer gaan doen. Het dikkere hout wordt zoals gewoonlijk apart gehouden als kachelhout, de dunnere takken kunnen, deels als stek, her en der worden bij geplant. Sommige delen van de kade zijn helemaal overwoekerd door allerlei klimplanten die er voor gezorgd hebben dat héél veel stobben zijn overwoekerd en zelfs afgestorven. Hier kunnen dus nieuwe takken de grond in worden gestoken. Het grootste deel van de takken wordt echter gesorteerd en hier worden takkenbossen van gemaakt. Deze bossen zullen op het eiland langs enkele weteringen als natuurlijke oeverbeschoeiing worden gebruikt.

Jullie begrijpen dat dit voor Joost alleen veel werk is. Ik heb daarom voorgesteld dat wij helpen met het sorteren. Er kunnen de komende weken dus een paar zagen, takkenbossen maken en planten. Het maken van takkenbossen en andere werkzaamheden in de polder kunnen na onze winterstop ook nog gedaan worden. Joost kan de komende maanden alle mogelijke hulp gebruiken.

Ik hoop jullie komende zaterdag met hopelijk zonnig weer en met minder wind aan het einde van de Zijldijk te zien. Om 10 uur vaart de boot dus wees op tijd. Willen jullie wel vrijdagavond de mail controleren? Wanneer de polder de komende week genoeg opdroogt kan het ook zijn dat we het hout uit het Ommedijkse Bos gaan afvoeren.

BIJ GEEN BERICHT WORDT ER GEWOON OP BOERDERIJ DE EENZAAMHEID GEWERKT!

Groet, Johan.













 

1 opmerking:

  1. Het was weer een prachtige dag op "de Eenzaamheid"! Zaterdag a.s. zelf helaas niet aanwezig, dus vooral komen s.v.p.

    BeantwoordenVerwijderen