zaterdag 21 juli 2018

Boombeschermers 4




Beste allemaal,

Vandaag hebben we alweer de 4e nieuwe aanplant controle van dit seizoen uitgevoerd. We waren wederom met een bescheiden aantal van 4 deelnemers. Zoals de vorige 3 dagen stond deze ook weer in het teken van warmte en droogte. Deels werkte de droogte dit keer in ons voordeel. De kruidenbegroeiing was de afgelopen weken niet meer zo explosief toegenomen. Sterker nog: door de droogte was alles net iets beter zichtbaar en begaanbaar. Hier tel ik niet de enkele 2 meter hoge distelvelden bij waarin ik me telkens weer hopeloos in vast liep. Door de combinatie van distel, brandnetel en braam kreeg ik met de minuut een modernere spijkerbroek met steeds meer gaten en scheuren. Hoe beter ik de sokken over de broekspijpen trok om teken te voorkomen, hoe grotere toegangsgaten ze kregen via de scheuren bij de knie. Tel daar de opengehaalde knieën bij op en de teken krijgen waar ze naar op zoek zijn. Tot zover deze zieligdoenerij.  
Na het eerder rond gemailde verhaal over de reeën ( zo goed Flip ?) was iedereen vandaag gefocust op de positieve  en negatieve signalen van de aanwezige reeën. Er waren inderdaad weer een aantal boombeschermers van de boom getrokken waarna de stammetjes onmiddellijk met het gewei waren beschadigd. We ontdekten verder de pootafdrukken in de kreek, krapsporen op de grond en de slaapplaatsen in het struikgewas. Deze zijn te herkennen doordat het gras naar één richting toe is plat gewalst.
Schrijft Johan dan niets over de Torenvalken hoor ik jullie zeggen. Nou vooruit. De Torenvalken zaten inmiddels vol in de veren en zaten zelfs al op de rand van de kast ons aan te gapen. We hoorden ze denken wat doen die gluurders nou steeds hier ?
Al met al was het toch weer een productieve maar zeker ook een gezellige ochtend.
Leidse Hooidagen :
Jaarlijks wordt in het weekend van 25/ 26 augustus de Leidse Hooidagen georganiseerd in natuurgebied ’t Vogelhof in Leiden. Twee dagen lang krijgen allerlei natuurverenigingen de kans om zichzelf te promoten. Ook stichting de Groene Motor staat er. Aangezien de WAN ook onder de Groene Motor valt staan wij er dus ook. In ieder geval doen Lydia, Piet en ik weer mee. We zoeken echter nog versterking. Het gaat om bv. Informatie geven, assisteren bij bv. Schijfjes hout zagen e.d.
Je hoeft niet beide dagen te komen, je mag ook een dag of een dagdeel komen.
Vind je het wat ? Geef je dan snel op via : W.vanderslikke@degroenemotorzh.nl

Groet,
Johan

Geen opmerkingen:

Een reactie posten