zaterdag 13 januari 2018

Kulekoen



Beste allemaal,

Na maanden van glijden door de Wassenaarse klei zijn we afgelopen zaterdag begonnen bij de gastvrije fam. van Schie in de Boterhuispolder.
De Boterhuispolder ligt in het zompige veen, maar omdat we de komende weken op en rond het erf van de boerderij  werken blijven de schoenen redelijk schoon.
Op het erf zijn we begonnen waar we vorig jaar gestopt  zijn, een smalle strook hakhout op stobben zetten bestaande uit Es, Zwarte Els en Schietwilg. Niet alleen hielden we de voeten droog, het zagen ging ook op een andere manier.
Ik had 10 Silky zagen  ( pistoolzagen ) meegenomen. Dit zaagt toch wel verschrikkelijk lekker. De reden voor de verandering van de zagen is dat de andere zaagbladen de afgelopen maanden in het Ommedijkse Bos weer geïnfecteerd zijn geraakt met de sporen van de Essentaksterfte .
Om infecties op andere locaties te voorkomen gebruiken we dus ander gereedschap
Het is opvallend dat er veel onderbegroeïng ( zaailingen ) in dit gedeelte staan van Esdoorn , Vlier, Lijsterbes e.d. In het vroegere bosbeheer was deze spontane bosbeheer uit den boze. Tegenwoordig is dit een verrijking van het bomenbestand, zeker nu in de tijd van de Essentaksterfte. De vaak besdragende bomen / heesters zijn tijdens de bloeiperiode een aanwinst voor het landschap, zijn belangrijk voor bijen en in het najaar trekken ze de vogels aan uit veelal noordelijke streken.
Komende zaterdag zullen we op deze leuke plek verder gaan, vergezeld door onze bevriende kalkoenen en hopelijk nu eens grote groep deelnemers. Het aantal deelnemers loopt toch echt terug.
We zijn al weken met ongeveer 5 deelnemers, terwijl dit aantal 2 jaar geleden op 10 lag.
ZORG ZELF OOK VOOR PUBLICITEIT! IN DE KENNISSENKRING, VIA FACEBOOK, BIJ ANDERE VERENIGINGEN E.D.

Waarschijnlijk zal ik er komende zaterdag niet bij zijn.  Ik wens jullie daarom alvast een prettige zaterdag.

Groet,
Johan

Geen opmerkingen:

Een reactie posten