zaterdag 20 januari 2018

Knokken om de knapen


Of het door het laatste bericht van Johan kwam of niet: vandaag waren we met acht vrijwilligers, wat Peter de opmerking ontlokte: ,,Ik dacht dat we met 2 man zouden zijn, dat wordt knokken voor de dikke knapen.'' 
Johan had vorige week de te zagen bomen gemerkt dus na het verzamelen van gereedschap, de welkomstgroet door meneer Kalkoen en het controleren van de takkenhoop na de storm van afgelopen woensdag, ging de beuk er in. De eerste ,van onderen, was van Luit en elke roep ,, VAN ONDEREN'' van José werd van commentaar voorzien door de kalkoenen.
 Na het nemen van foto's van de antieke koffiemolen, werd het sein koffiedrinken gegeven. Na de koffie werd het een soort schoonzaag wedstrijd, waarbij heuse punten werden gegeven voor de uitvoering. ( de val richting ) De choreografie IN de bomen werd soms zelfs met gegil beloond! Een enkele keer werd er ook een duim op gestoken en dat werd dan weer met een pleister bekroond. Er was zelfs een vrijwilliger die meende voor aap te kunnen spelen, gelukkig liep dat goed af.
 Het was zowiezo een dierendag vandaag, want nadat honderden ganzen het hazepad kozen voor een vos, (wat later een labrador bleek te zijn) koos de haas die door de ganzen verrast was eieren voor zijn geld, waardoor de labrador dan weer achter de haas aan ging. Natuurlijk een verloren race. Wat een bokkensprongen maakte die haas!
 Terug naar het zagen. Zowaar kwam Johan nog opdraven en ook Sjaak stroopte de mouwen op. 

Het was vandaag een gezellige en vruchtbare werkdag op Boerderij van Schie. 
Volgende week verbetering van het vrijwilligersrecord?

 Kulkulekule,

 Piet.

 Met dank aan Pip en Sjaak voor de speculaas bij de koffie en voor de bolletjes om mee te nemen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten