zondag 6 maart 2016

Wilg knotten of knot wilgen

      

    
Beste knotters / zagers,



Het was gisteren, ik spreek denk ik namens de hele groep, een topdag. Zowel qua werk en qua weer.Om het seizoen af te sluiten hadden we besloten om de laatste 2 zaterdagen in de Ommedijkse Polder vol te maken.Dat vonden de 7 deelnemers geen straf. Iedereen werkte gewillig aan zijn eigen knotboom, en daar gaat vaak meer tijd in zitten als iedereen denkt.Ten eerste moeten we stevig op een trap staan, als we stevig staan, staan we weer te dicht of te ver van de knot.De houding is vaak ook onhandig. Waar moeten we beginnen ? Beginnen we vanaf de linker of rechterkant? Aj, de onderste takken aan de achterkant kan ik net niet bij.Kortom leuk maar een tikkeltje onhandig.Jullie hebben dat allemaal kunnen zien op de prachtige foto’s van onze Mevr. Wisse. Nogmaals bedankt. De wilgentakken werden grotendeels afgevoerd door Johan, ( nee niet ik. De laatste keer dat ik hier trekker heb gereden was 20 jaar geleden, waarbij een oud hekje eruit reed.)Johan is de schoonzoon van Henk Nell. De takken werden gedumpt aan de andere kant van de polder, bij de “ stort “ van Wassenaar.
Een klein deel werd door mede IVN lid Marian Kathman gebundeld en wordt begin komende week afgevoerd.Deze takken worden in Noordwijk in een “ natuurspeeltuin “gebruikt. Hier gaat een kunstenaar met de takken aan de slag. Het moet een bijzonder kunstwerk worden.Marian had trouwens voor een aantal van ons als dank een doosje stroopwafels en een pak koek mee genomen.Misschien is het een idee wanneer dit op de laatste dag voor bij de koffie wordt meegenomen. And now , the end is near !Volgende week is het zo ver. De laatste dag Hoe zullen we deze dag invullen ?Er staan nog 2.5 knotwilg op ons te wachten.Verder moet er her en der in het Ommedijkse Bos nog wat aan de nestkasten en andere nestgelegenheid gebeuren.
Piet en ik zijn de vorige keer, bij de schoonmaakbeurt van de nestkasten vergeten om nieuw zaagsel in de kasten te leggen.We moeten dus weer met een emmer zaagsel de boom in . We kunnen best wel een emmer met wat zaagsel lenen. Toch ?We kunnen ook 2 nieuwe nestmanden voor Ransuilen op hangen. Deze hebben we ooit eens aangeschaft.En voor de rest ? Tja, ter invulling. 0mdat we bij de knotwilgen mooi uitzicht op de wetering in de polder hebben kan ik de telescoopkijker meenemen en zo het zagen combineren met af en toe een blik werpen op de vele eenden.. (stukjes hout kom te hard aan. )

Ter afsluiting ergens wat gaan drinken ? Genoeg mogelijkheden. In ieder geval maken we er en mooie én gezellige afsluiting van .


Groet,
 Johan
Link naar foto's

        
                                                                                                                                     

Geen opmerkingen:

Een reactie posten