zaterdag 19 maart 2016

Stam-boom




De laatste stammetjes wegen het zwaarst...

Als je haar maar goed zit..
Om tien uur waren er welgeteld vijf man voor de aller , aller , allerlaatste werkzaamheden ( deze maand) in en rond het bos. De aanhanger stond al klaar met de achterwielen half op half in de slootkant . Nog niet aan het werk of drie man -en één vrouw- kwamen de troep versterken. Voor de koffie was de eerste vracht overgebracht en uitgeladen. 
De weddenschappen die afgesloten werden hoelang het zou duren voor de eerste stammen van de aanhanger af zouden rollen tijdens de rit, werden niet uitbetaald doordat Johan  spanbanden over het hout heen had aangebracht. In een redelijk tempo werd ook in de tweede ronde opgeladen en gelost. Met wandelen naar onze lunchplek, hebben we nog wat foto’s kunnen maken van een ,,lunchplek,, van de bosuilen. (zie foto) . 
 Uiteindelijk was het toch nog rond kwart voor één  voordat we aan de lunch konden. Het voelde alsof ik nauwelijks een hap van mijn krentenbol had genomen toen het sein voor de derde ronde gegeven werd! Dit vrachtje moest vanaf het meest noordelijke stuk bos opgeladen worden. Daar is de sloot een stuk(je) breder dus dat werd een soort wedstrijd paal werpen. 
 Het opladen ging erg snel, maar het afladen daarentegen : je kon zien dat de vermoeidheid toe ging slaan, mede doordat het afgeladen hout hoger en hoger opgestapeld werd. Het was rond half drie toen ,,het hek dicht ging,, De hulp van Johan – met aanhang(er)- was meer dan welkom , evenals de hulp van de Groene Motor EN ook onze huisfotografe heel erg bedankt !
 Als ons opperhoofd geen nieuwe werkzaamheden weet te vinden, hebben we een paar zaterdagen vrij. Dus , mede bosbewoners, geniet ervan. Tot gauw ?

Piet.

                                                                                                         
http://myalbum.com/album/Dh851u7tHf8r
LINK
                                                                   


Geen opmerkingen:

Een reactie posten