zaterdag 16 september 2023

Zakkenvullers en vlijtige zagers

 

Link naar video op Utube



Beste allemaal,

Het leek er vandaag een beetje op alsof iedereen uit de “vakantiestand” kwam. We waren maar liefst met 8 deelnemers, wat voor deze maand een record is, want zomerwerkzaamheden zijn zeker bij mooi weer minder in trek.

Iedereen druppelde vanochtend op zijn/haar eigen tijd binnen. Onze meester klover begon zelfs om 9 uur met als reden dat hij ook eerder weg moest. Over meester gesproken: onze meester zager Chris was ook al voor tienen actief.  Een groot deel van de ochtend was hij achter in het donkere bos bezig om een omgevallen boom klein te zagen. Het verzagen van deze boom vergde veel energie van Chris maar leverde wel weer extra hout op. Tot 12 uur slonk de stapel nog te kloven hout snel. Met deze nieuwe voorraad is het weer aardig gegroeid. Ach, dan zoeken we voor volgend jaar maar een duurder restaurant. Ik vergeet bijna te melden dat de eerste 7 kuub verkocht is. Men had speciaal een busje gehuurd om het hout mee af te voeren. Vanaf komende week zullen de zakken die er liggen en die er nog bij komen in de boerderijwinkel worden verkocht. Reken maar dat het dan snel gaat!

Volgende week zondag gaan we zoals jullie weten naar de Marker Wadden. Graag even aan Lydia doorgeven of je mee wilt rijden. Dat een aantal van ons op zondag weggaan betekent niet dat er op zaterdag niet gewerkt kan worden. Geef van te voren wel even door of je komt. Ik ben anders daar zo eenzaam op de boerderij!

Dit verslag incl. foto’s is binnen enkele dagen te lezen op groepwan.blogspot.com

Groet, Johan.







Geen opmerkingen:

Een reactie posten