woensdag 14 juni 2023

Beeactive

 

Hallo Leden van de Werkgroep Agrarisch Natuurbeheer,

We hebben uw hulp nodig. Het gaat heel slecht met de biodiversiteit: minder bestuivers dan ooit zagen we deze week. De EU Commissie heeft formeel geantwoord op de Red bijen en boeren ECI. Ze delen onze zorgen over gezondheid, water, bodem, voedselproductie en biodiversiteit. Ze willen een snelle en ambitieuze invoering van de wetten ter vermindering van pesticiden (SUR) en natuurherstel.

Dit voorstel stuit op hevig verzet van de agro-industrie en hun politieke bondgenoten. Die willen het voorstel afzwakken of zelfs om zeep helpen.

Dat kunnen we niet laten gebeuren! Daarom hebben we een online tool ontwikkeld. Daarme kunt u onze eisen rechtstreeks naar de e-mailbox van de politici in het Europees Parlement sturen. De beste om aan te schrijven zijn de Christendemocraten, die tegen vermindering van pesticiden en natuurherstel zijn. Plus de liberalen en sociaaldemocraten, die nog geen besluit hebben genomen. Vraag hen te stemmen voor gezondheid, goed voedsel en biodiversiteit.

Het enige wat u hoeft te doen is het land te selecteren en kiezen welk bericht je wilt sturen. Wij zorgen voor een voorbeeldtekst. Als je de pagina vernieuwt, volgt een nieuwe tekst. Het bericht wordt sterker als je het onderwerp en de tekst aanpast je eigen woorden toevoegt. Politici besteden meer aandacht aan een persoonlijke boodschap.

Laten hen zien dat we willen dat ons voedsel veilig is voor onze gezondheid en biodiversiteit!

Nadat je je bericht naar de politici van je keuze hebt gestuurd, kun je deze nieuwsbrief doorsturen naar vrienden en contacten. Hoe meer berichten, hoe sterker de boodschap. Bedankt!

Hartelijke groet,

EBI-team

 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten