zaterdag 17 april 2021

Bij Boterhuys

Nadat vorige week de bijenkast een kwart slag gedraaid was, vandaag wat afrondende werkzaamheden. De weidevogelploeg kwam rond tienen even voorbij om gedag te zeggen en trok het land in, de scheppen en harken werden ter hand genomen door de schoffelaars en het boorplatform startte met de palen rond de bijenkast de grond in te hengsten. Allereerst werd het bovenlaagje van de alreeds weken geleden omgeploegde grond nog eens aan geharkt, de te grote graspollen uitgestoken en gekeerd en de te zware aardklompen fijn gestoken. Hierna werd de weidebloemenmix, alsmede een klein deel van de vlinder-bijenmix ingezaaid volgens de richtlijn van circa 2 gram per vierkante meter, waarna het ingezaaide oppervlak begoten werd.

Rond de bijenkast was het monotone geluid van het heiblok inmiddels verstomd. Dat betekende dat de palen in de grond stonden. Het gaas werd aangebracht op de palen en gelijktijdig de grond binnen de ontstane afrastering omgespit. Een van de leden kwam op het idee om een paar kruiwagens zand onder de kast te storten als huisvesting voor de grondbijen; ook dat gebeurde. Na al deze werkzaamheden ook rond de bijenkast wat bloemenmix gestrooid, licht ingeharkt en de grond ,,bewaterd,, Mocht het de komende dagen niet gaan regenen, dan doen twee leden van de groep na even overleg, om beurt de ingezaaide stukken begieten.

In vogelvlucht waren dit de werkzaamheden van vandaag.

Opgemerkt nog (zie afbeeldingen) dat diverse afgezaagde wilgenstammetjes, die vorig jaar rond de takkenril de grond in zijn geslagen, nu zijtakken met blad en zelfs al katjes beginnen te geven!







 

1 opmerking: