zaterdag 12 december 2020

Misterieus




Beste allemaal,
Afgelopen zaterdag was wéér een dag in de Boterhuispolder en wéér eentje die een totaal andere sfeer had  dan de 6 voorgaande werkdagen. Was het de afgelopen zaterdagen in de uitgestrekte Boterhuispolder vrij zonnig en droog,  deze zaterdag werkten we in een kleine polder. Het grootste deel van de dag hing er een dichte mist. Dit zorgde voor een MISTerieuze sfeer.

Er is weer een hoop werk verzet. Zo werkten we weer in 2 groepjes. Dit keer beiden op het land van buurman Leo v. Schie. Er werd een begin gemaakt om de boomsingel rond de botenopslag kort te zetten, terwijl de andere groep verder ging in het Geriefhoutbosje. Hier was de spanning te snijden en waren alle ogen gericht op een zeldzame waarneming.  We zagen in één oogopslag een boomkruiper, zaagbek  en gelukkig geen brilduiker. Jullie snappen de woordspelingen natuurlijk al.
 Chris was met zijn favoriete hobby bezig: het op grote hoogte ontmantelen van enkele voor ons te dikke en te hoge Wilgen. De bomen waren niet alleen te dik, ze stonden aan de waterkant en een enkele hing zelfs over het water, waardoor de boom van bovenaf  in delen werd ontmanteld. Elk deel, iedere tak moest met een touw verankerd worden om te voorkomen dat alles maar niet in de wetering terecht zou komen. Een tijdrovende en loeizware klus.
 Als de boom compleet ontdaan was van zijtakken werd de kale stam met volle kracht door ons omgetrokken. Tussendoor begaven we ons voor de koffiepauze naar het erf waar we door Mevr. van Schie werden getrakteerd op heerlijke koffie. Voor volgende week staan de laatste 3 megabomen op het programma. In het bosje is het dan nog ongeveer een uur werk. Buiten bovengenoemde bomen wordt er nog wat opgeruimd en de lintjes van de boompjes gehaald. De meesten zullen komende zaterdag echter rond de botenstalling gaan werken .


Ik hoop dat we het komende zaterdag ( of desnoods op een extra dag in de kerstperiode ) hier af kunnen ronden, zodat we op 2 januari kunnen starten op een bijzondere en unieke plek. Waar dat is vertel ik zaterdag.

Ik hoop jullie komende zaterdag allemaal te zien op de laatste officiële werkdag van het jaar. Het kan zijn dat er zaterdag na afloop nog een verrassing komt , maar dat moet ik eerst met Gerard en Mieke overleggen.

Groet, Johan.





     

                                  
                                                                             

Geen opmerkingen:

Een reactie posten