zaterdag 19 september 2020

Zon, zweet en rugpijn



Beste allemaal,

Voor het eerst heeft de WAN gisteren een wel heel vreemde werkdag georganiseerd, die best wel perfect verliep. We hebben gisteren met 5 man en 1 vrouw de ‘ buurttuinders “ van de Schans geholpen om van de vele bomen af te komen. Zo zijn veel veldesdoorns uitgegraven, maar ook Lijsterbes, Hazelaar, Boswilg, 1 Haagbeuk, enkele forse Elzen (Hein, is je dorst gelest?) en enkele schietwilgen, zowel met wortel als takken. Deze takken kunnen in de sloot wachten tot einde van de winter wanneer ze waarschijnlijk op het erf van boerderij Nellesteijn gepoot worden. Ondanks dat er behoorlijk veel bomen en boompjes door ons  uitgegraven zijn, staan er nog bijzonder veel. Maar ach, alle beetjes helpen. Tijdens het zoeken naar de meest geschikte bomen kreeg ik het idee dat we in een natuurgebiedje of “ Tiny Forest “ aan het werk  waren. We liepen door het hoge riet, tussen wilgen en elzen door en valkuilen en greppels ontwijkend. NATUURBELEVING aan de Lammenschansweg, zeker toen we de keep of putter? van dichtbij zagen peuzelen aan de zaden van de zonnebloemen.                                                                      

Halverwege de ochtend vertrokken Piet en Hans naar het Ommedijkse Bos om daar een opkuil plek te maken voor de beplanting. Deze wordt natuurlijk pas in februari/maart geplant. Rond 14 u had ik met Johan van de boerderij afgesproken dat hij de beplanting kwam ophalen. Aangezien we eigenlijk om 13 u al klaar waren, besloot ik hem nu al op te bellen. Op het moment dat ik belde, stond hij al min of meer voor de ingang van het terrein. Van dit moment genoot ik. De hele ochtend kwamen er mensen uit de buurt boompjes en vaste planten ophalen. De één simpel op de fiets, de ander met een bakfiets, bewoners uit de directe omgeving gewoon met een kruiwagen, en wij? Wij met trekker incl. mega aanhanger het terrein oprijden, waarbij de smalle ventweg tijdelijk gesperd was. Nadat Johan zelf nog even snel een Acacia voor op het erf mee nam vertrok de trekker met een toch wel volle aanhanger richting het bos en Hein en ik er achteraan. Carlo en Joke waren inmiddels naar huis.


In het bos aangekomen waren Hans en Piet inmiddels klaar met de opkuilplekken en zat Piet er aardig door heen met een zere rug. En wanneer Piet dat zegt... Nadat we de beplanting in de “ gleuf “  hadden gezet ging de grond er overheen en kan het rustig wachten totdat we komende winter met lagere temperaturen alles gaan planten.

Ik wil hierbij iedereen bedanken die op deze speciale dag heeft geholpen. Er waren genoeg mensen, de timing was goed en het weer was goed. Een  bijzondere dank gaat natuurlijk uit naar Johan voor het transport en Joke voor de hulp. Joke, je bent altijd welkom als vrijwilliger bij de groep.

Wil iedereen die foto’s heeft gemaakt deze mailen naar Piet? Het verslag is dan binnen enkele dagen te lezen op groepwan.blogspot.com 

Groet,

Johan






1 opmerking:

  1. Mooi dat jullie zo hebben uitgesloofd tijdens mijn afwezigheid. Complimenten voor een puist harte arbeit !

    Groet, mogelijk tot zaterdag. Peter S.

    BeantwoordenVerwijderen