zaterdag 22 augustus 2020

Kreek en zaag


Beste allemaal,

De ergste hitte is eindelijk voorbij. Vandaag was het een aangename verkoeling vergeleken bij de afgelopen dagen/weken. Wat minder aangenaam was, waren de korte maar felle buien die in een smalle lijn over Wassenaar trokken. Tussen de buien door was het echter lekker werken en is er ook weer het nodige gedaan. Zo zijn er weer een aantal die zich hebben toegelegd op de meer diepgaande werkzaamheden zoals het uitdiepen van de kreek. Helaas werd Peter hierbij aan de binnenkant van zijn lip gestoken door waarschijnlijk een wesp. Iets wat volgens mij behoorlijk pijn doet. Ik hoop dat de pijn en de zwelling snel beter wordt.

Het graven bleek in het noordelijk deel van het bos een stuk(je) soepeler te gaan dan in het zuidelijk gedeelte. Oorzaak: het noordelijk gedeelte is meer rivierklei, terwijl het in het zuidelijk gedeelte meer zware zeeklei is. Komende zaterdag 29  augustus wordt er voor het laatst aan de kreek gewerkt. Het meeste ( bijna alles ) is eigenlijk al gedaan. Waarom worden er dan volgende week nog  diepgaande werkzaamheden uitgevoerd? Er zijn her en der nog grotere droge gedeeltes die nog wat uitgediept kunnen worden. Tevens kunnen de hopen met klei op de oever wat uitgevlakt worden. Dit kan met een spade, hark of een baggerbeugel. Deze laatste heb ik op de boerderij zien staan. Een eigen hark meenemen mag natuurlijk ook.

Vandaag zijn Chris, Daan  en ik begonnen met het verzagen van het hout wat we afgelopen winter hebben gezaagd. Het was op het gezicht van Chris duidelijk te zien dat de zaag zijn grootste vriend is. We begonnen met kleine stammetjes en gedurende de ochtend werden de stammen dikker en de grijns op zijn gezicht breder. Deze grijns werd snel weer minder door een aantal buien die elkaar in rap tempo opvolgeden wat de nodige nattigheid tot gevolg had. Rond 13 u. volgde de laatste bui en daarna konden we nog ruim een uur heerlijk in het zonnetje en een straffe wind zagen.

Kortom : het was weer een afwisselende dag.

Ik hoop jullie komende zaterdag weer te zien waarbij het zomerproject “ Ommedijkse Kreek “ afgerond kan worden.

Binnen enkele dagen is dit verslag met foto’s te zien op groepwan.blogspot.com

Groet,

Johan.

 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten